Úgysem fogja elhinni, melyik államot ítélte el az ENSZ a „női jogok megsértése” miatt

Talált, Izraelt. Olyan országok is megszavazták, mint Irán, Szaúd-Arábia, Jemen és Pakisztán, amelyeknek inkább mélyen hallgatniuk kéne ez ügyben.

A világszervezet újabb testületének sikerült határozatban elítélnie a zsidó államot: ezúttal az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa szavazta meg, hogy Izraelben sérülnek a női és az emberi jogok.

Az Arutz Sheva beszámolója szerint a jelenleg Norvégia által elnökölt 54 tagú tanácsban az olyan nyugati államok, mint Franciaország, Dánia, Hollandia vagy Írország, csatlakoztak Kínához, Oroszországhoz, Iránhoz és más országokhoz, hogy külön határozatban tegyék szóvá:

„az izraeli megszállás komoly akadályt jelent a palesztin nők és lányok számára, hogy élhessenek jogaikkal.”

Egy másik határozat az „izraeli megszállás társadalmi hatásait” bélyegzi meg. Az ENSZ-t kritikusan monitorozó UN Watch szerint a zsidó állam volt az egyetlen, amelyet a tanácskozás idején kipécézett magának a női és az általános emberi jogok érvényesülése szempontjából.

Nikki Haley: teljesen kiakadt. Fotó: Israel Hayom

A határozatot 40:2 arányban szavazták meg. Kizárólag Kanada és az Egyesült Államok szavazott ellene, az Egyesült Királyság, Németország, Brazília, Mexikó, Románia és Ukrajna azon kilenc államhoz tartozik, amelyik tartózkodott. Igennel szavazott viszont Irán, Szaúd-Arábia, Jemen és Pakisztán, amelyek nem éppen arról ismertek, hogy tiszteletben tartanák a nők szabadságát, autonómiáját.

Az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete, a világszervezet Izrael-ellenességét folyamatosan szóvá tevő Nikki Haley Twitter-üzenetben kelt ki az ellen, hogy a testület Izraelt ítélje el a női jogok állítólagos megsértése miatt.

„Meglep, hogy az ENSZ hogyan számol el az ilyen szavazásokkal. Az emberi jogok megcsúfolása, ha megengedjük Szaúd-Arábiának, Iránnak, Pakisztánnak és Jemennek, hogy Izraelt nevezzék meg a női jogok egyetlen lábbal tiprójának” – írta üzenetében a volt diplomata.

A testületnek így tehát egyetlen szava sem volt az iráni iszlamista köztársaságra, amely hírhedt arról, hogy üldözi a fejkendőjüket viselni nem akaró, „hitehagyott”, túlságosan „nyugatosnak” tartott nőket. Mint arról beszámoltunk, letartóztatták, 148 korbácsütésre és börtönbüntetésre ítélték fotóiért azt a modellt, aki a képeken fehérneműben pózolt. „Negzzia” kénytelen volt Párizsba menekülni a teheráni rezsim elől.

Izrael inspiratív női példaképei, akikre érdemes felnéznünk

Csodálatra méltó hölgyek és asszonyok – a zsidó állam büszkeségei előtt emeljük kalapunk a nemzetközi nőnapon.