Párizsba menekült a 148 korbácsütésre ítélt iráni modell

A szigorú iszlám öltözködési szabályok megsértése miatt kényszerült sietősen elhagyni Teheránt.

„Negzzia” számára a modellkedés álmainak és szenvedélyének megélését jelenti. Iránban kezdte karrierjét, ahol éveket töltött a szakmában — írja a The Jerusalem Post.

Az első időszakban követte a szigorú iszlám öltözködési irányvonalat, később azonban egyre könnyedebb, szexibb darabokat vett fel, amíg egy nap

letartóztatták, 148 korbácsütésre és börtönbüntetésre ítélték fotóiért, melyeken fehérneműben pózolt.

Először Törökországba menekült, majd végül Franciaországban, Párizsban kötött ki, ahol pénz híján az utcán volt kénytelen boldogulni és megélni.

„Folyton sírtam, és azt kérdezgettem magamtól, mit keresek én itt” — nyilatkozta egy televíziós interjúja során. „Hiányzott a családom (…) Őrület volt, mennyi őrült ember hiányzott, akik annyi rosszat tettek velem”.

Egyik télen, amikor egy szabadtéri parkban aludt, Negzzia visszaemlékezett teheráni életére, ahol volt otthona, autója és munkája is. A honvágy és az elkeseredés oly mértékben erőt vettek rajta, hogy

három alkalommal kísérelte meg az öngyilkosságot, de mindig közbejött valami, ami nem hagyta, hogy bevégezze szándékát.

Majd egy nap, körülbelül egy hónapja, kigyúlt a fény az alagút végén: Negzzia menekültstátuszt kapott, és most tíz évig Franciaországban maradhat.

Az i24NEWS információi szerint nem a segélyek motiválják, inkább hiszi, hogy ez a végzete, ahol elérheti egyetlen vágyát, hogy minden külső segítség nélkül sikeres karriert futhasson be.

An Iranian Model’s Escape to Freedom from Repression

Articles: https://www.i24news.tv/enLive: https://video.i24news.tv/page/live?clip=5a94117623eec6000c557fecReplay: https://video.i24news.tv/page/5a97b81f23eec6…