Terrorelhárítók vigyáznak majd a Maccabi sportolóira

A július 29. és augusztus 7. között Magyarországon megrendezendő Maccabi Európa Játékok biztonságáért a Terrorelhárítási Központ (TEK) felel.

Közleményében a TEK felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a rendezvény ideje alatt lezárások, forgalomkorlátozások és terelések várhatóak. Az intézkedéseket a hatóságok csak a feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, ezzel segítve a közlekedőket.

A korlátozásokkal kapcsolatos további részletek megtekinthetőek a rendőrség honlapján.

A budapesti központú Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye lesz.

Polgár Judit lobbantja fel a Maccabi Európa Játékok lángját

A sportverseny, amelyre a világ minden részéről érkeznek zsidó sportolók, július 30-án kezdődik.

Mint arról beszámoltunk, a rendezvényre 40 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2200 versenyző, ez rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.

Magyarország 214 résztvevővel képviselteti magát – ami szintén rekord a játékok történetében -, közülük 56 junior, 84 felnőtt és 74 szenior korú.

A vendéglátók 15 sportágban állnak majd rajthoz, a legidősebb magyar induló 81, a legfiatalabb 13 éves.

A szervezők a Ludovika Campus tőszomszédságában található Orczy-kertben kialakítanak egy „Maccabi falut”, ahol minden nap a díjátadást rendezik, de lesznek ott kiállítások, koncertek és filmvetítések is.

A játékokra érkező versenyzők és a további csapattagok 27 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon. A kormány ötmilliárd forint költségvetési támogatást biztosított a játékok előkészítésére és lebonyolítására.

Vér és izzadság – mutatjuk a magyar Maccabi válogatott felszerelését

Reggel elkezdődött és várhatóan késő délutánig tart a jövő héten kezdődő 15. Európai Maccabi Játékok hivatalos felszereléseinek átadása.