Vér és izzadság – mutatjuk a magyar Maccabi válogatott felszerelését

A Neokohn munkatársa

Reggel elkezdődött és várhatóan késő délutánig tart a jövő héten kezdődő 15. Európai Maccabi Játékok hivatalos felszereléseinek átadása. A Neokohn elsőként mutatja meg a magyar csapat öltözékét.

A Bálint házban zajló eseményt hosszú hónapokig tartó egyeztetés után két napos logisztikai előkészület előzte meg. Tegnap egész nap tucatnyi önkéntes készítette elő azt, hogy ma a lehető legzökkenőmentesebben juthassanak hozzá a versenyzők a felszereléseikhez.

A helyszínen mindez úgy tűnik, egyelőre működik. A nagy hőség ellenére már a reggel 8 órás kezdés előtt többen összegyűltek azért, hogy átvehessék a több mint 10 különféle portékából álló csomagjukat.

Az alap felszerelésben van egy pár sportcipő, egy sportsapka, egy hátizsák, egy piros-fehér-zöld színösszetételű melegítő, 4-5 különféle póló, egy imakönyv és férfiaknak kipa is.

Az eseményt a Maccabi VAC — mint az Európa Játékok szakmai partnere –, a magyar delegáció főszervezői a Bálint Házzal közösen rendezik. A két szervezet több önkéntese várja a sportolókat és azok kísérőit.

A Bálint házban véradást is szerveztek mára, amely egy lehetőség mindenkinek arra, hogy a Maccabi Európa Játékok magyar csapatának tagjaival közösen adjanak vért az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai segítségével.

A 15. Maccabi Európa Játékok Magyarország legnagyobb multisport eseménye lesz, mintegy 3000 résztvevőt várnak az eseményre, több mint 40 orzágból. A magyar válogatott hivatalosan 214 versenyzőből áll. Itt mutatjuk azt a sportolót, aki elsőként vehette át ma a felszerelését: