Jövő heti Kohn

„Száz kapu” fotókiállítás, biciklis-serpenyős jemeni népzene, Maccabi véradás és rejtélyes zsidótemető látogatás. Zsidó programajánló a Luah közösségi eseménynaptár segítségével.

Amint mi is megírtuk, „Száz kapu” címmel Gabi Laron fotóiból nyílik kiállítás hétfő este fél nyolckor az Izraeli Kulturális Intézetben, mely Jeruzsálem kevésbé ismert, vallásos negyedének mindennapjaiba nyújt bepillantást.

https://luah.hu/esemeny/szaz-kapu-egy-magyar-stetl-jeruzsalem-sziveben/

Kedd este 7-kor jemeni-izraeli tradicionális népzene érkezik a Lánchíd pesti hídfőjéhez, házi készítésű hangszerekkel (bicikli, serpenyő), arab és héber nyelven. A zenekar nevét adó ‘Khat’ nevű cserje a jemeni kultúra szimbóluma, egy olyan stimuláns, ami izgalmat és eufóriát vált ki a fogyasztójából.

The KHAT (YE/IL) ~ Pontoon

Jemeni-izraeli tradicionális népzene érkezik a folyópartra, házi készítésű hangszerekkel (bicikli, serpenyő), arab és héber nyelven. A ‘Khat’ nevű cserje egyébiránt a jemeni kultúra szimbóluma, egy olyan stimuláns, ami izgalmat és eufóriát vált ki a fogyasztójából. Ilyen hatást várunk a koncerttől is, egyszóval csupa izgalom kedd este a Pontoon-on!

Csütörtök délután ötkor az Izraeli Kulturális Intézetben mutatják be a pécsi és baranyai zsidóság történetét bemutató kiállításhoz készült „Együtt éltünk, együtt élünk” című kézikönyvet. A kézikönyv szerkesztője Nagy Mariann, egyik lektora és a kiállítás szakértője Schweitzer Gábor, valamint a Pécsi Hitközség képviselői mutatják be a könyvet, a kiállítást és beszélgetnek a pécsi és baranyai zsidóság múltjáról és jelenéről.

https://luah.hu/esemeny/egyutt-eltunk-egyutt-elunk-konyvbemutato/?hey

Péntek délelőtt fél tíz és fél kettő között a Bálint házban véradás a Maccabi Európa Játékok Magyar csapatával. A szervezők a sportrendezvényen résztvevő sportolók, sportvezetők, rokonaik és érdeklődők számára kínálnak lehetőséget, hogy véradással is hozzájárulhassanak a közösség jólétéhez és az egészségügy munkájához. 

Véradás a Maccabi Európa Játékok Magyar csapatával

AJÁNDÉKOZZ ÉLETET ÉS ADJ VÉRT!50 embert keresünk, akik 150 emberen tudnak segíteni! A Budapesti rendezésű, a hazai zsidóság számára kiemelkedő jelentőségű 15. Maccabi Európa Játékok (július 29. – augusztus 7.) magyar csapatával, a Maccabi Vac Hungaryval közösen szervez véradást a Bálint Ház.

Vasárnap 13 órakor a Kozma Utcai Izraelita Temetőben szervez valaki izgalmasnak tűnő történelmi sétát, de a programból nem egészen világos, hogy kicsoda.

https://luah.hu/esemeny/david-tematikus-setai-seta-a-kozma-utcai-izraelita-temetoben/