Elítélt terroristához kötődő ifjúsági programot támogat a francia kormány

A Jeruzsálemi Francia Intézet az Izrael-ellenes ideológiákat terjesztő és egy palesztin terrorista által alapított Al Bustan központtal együttműködve indította útjára a projektet.

400 ezer eurót adományoztak francia kormányzati szervek egy új kelet-jeruzsálemi programra, amit a Palesztin Felszabadítási Nemzeti Front egy elítélt terroristája által alapított kulturális központtal együttműködve szerveznek meg, számolt be róla az NGO Monitor nevű szervezet.

A „Kelet-Jeruzsálem fiataljai felé” programot az RCDP, a francia és palesztin hatóságok közötti kapcsolatokat segítő francia szervezet indította el — írja a The Jerusalem Post.

Az Al Bustan társadalmi és kulturális központ egyik alapítójaként és az új projekt kapcsolattartójaként Daoud Ghoult jelölte meg, akit 2015-ben 18 hónap börtönbüntetésre ítéltek Izraelben a Palesztin Felszabadítási Nemzeti Front (PFLP) terrorszervezethez való tartozása miatt.

Az ítélet szövege szerint Ghoult a múltban már kétszer elítélték ideológiai motivációból fakadó erőszakos bűncselekményekért, melyekért 12 majd 18 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, azonban ezek sem rettentették el attól, hogy szabadulása után folytassa tevékenységét.

A PFLP szekuláris marxista-leninista „forradalmi” szervezet, ami szorosan kötődik a Palesztin Felszabadítási Szervezethez. Terrorszervezetként tartja számon az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Japán, az EU és Izrael is.

Maga az Al Bustan központ sem makulátlan, hírhedt az erőszakos, Izrael-ellenes eszmék terjesztéséről a fiatalok között. Facebook posztjaiban rendszeresen dicsőíti az Izrael ellen elkövetett terrortámadásokat és promotál számos terrorcsoportot.

A francia kormány érintettsége miatt az izraeli külügyminisztérium és számos jeruzsálemi városi tanács tag hivatalosan panaszt tett, hangot adva komoly aggodalmuknak az ügyben.