Mégis békülne Amerikával a Palesztin Hatóság

A palesztin vezetés azt fontolgatja, hogy újra felvegyék a kapcsolatot az Egyesült Államokkal, még mielőtt a Kushner-féle béketerv nyilvánosságra kerül. 

A Palesztin Hatóság „új irányba terelné” a kapcsolatukat az amerikaiakkal. A közeledést azután kezdeményezték, hogy 2016 óta minden lehetséges módon kifejezték, hogy elutasítják az Egyesült Államok közvetítő szerepét az izraeli-palesztin konfliktusban.

Egy palesztin hivatalos személy az Israel Hayom napilapnak azt nyilatkozta, hogy a palesztin vezetés tapogatózó üzeneteket kezdett küldeni Washingtonba – írja az i24NEWS.

A palesztinok minden hivatalos kapcsolatot megszakítottak az Egyesült Államokkal mióta 2017 decemberében Trump elismerte Jeruzsálemet, mint Izrael fővárosát.

Majed Faraj a Palesztin Hatóság biztonsági szervezetének vezetője egy delegációval Washingtonba utazik.

Az Israel Hayonnak nyilatkozó palesztinhivatalos személy szerint mindkét oldalon pozitív a hozzáállás ahhoz, hogy újra felvegyék a kapcsolatot.

A békülési kísérlet azután történt, hogy a palesztinok csípőből visszautasították a „közel-keleti Marshall-tervként” beharangozott amerikai segélyt. Sőt még tüntetést is rendeztek a kísérő konferencia miatt.

A palesztin vezetők elutasítják az Egyesült Államok béketervét

Az amerikai békeközvetítők egy későbbi időpontra halasztották a politikai rendezés ügyeit.