A Google algoritmusai lenáciznák és cenzúráznák a konzervatívokat

Két napon belül másodszor vetül árnyék a Google egyik vezetőjére, Jen Gennai-ra, aki ideológiai bunkósbotnak használná az algoritmusokat.

Egy kiszivárgott levél szerint az internetes óriás Átláthatósági és Etikai Csoportja arra készül, hogy az olyan „nácik”, mint Jordan Peterson, Ben Shapiro, vagy az ismert jobboldali think-tank, a PragerU munkatársainak megnyilvánulásait nem sorolja majd ajánlott tartalomnak — ismerteti a Townhall írását a Mandiner.

A lap megállapítja:

„Úgy tűnik, hogy a keresési és hírlisták szerkesztése nem tényszerű kritériumok, hanem ideológiai/politikai alapon működik az elvileg piaci logika mentén szerveződő Google-nél.”

A James O’Keefe jobboldali aktivista által alapított Project Veritas (PV) nevű watch dog szervezet által kiszivárogtatott levél szerint a cég egyes munkatársai azt javasolják, a jobboldali értékeket valló személyek tartalmait ne tegyék ajánlott tartalommá.

Jordan Peterson: „az igazság tartja fenn a világot”

Ha jó etikai döntéseket hozunk, jobban rakjuk össze a világot, mint ha nem. Ez az élet értelme, hogy ezen dolgozzunk – állította a sztárpszichológus Budapesten.

Ez azt jelenti, hogy az

„adott témában indított keresés automatikusan hátrébb sorolja a jobboldali véleményeket, másfelől az Egyesült Államokban jelentős szolgáltatásnak minősülő Google News nem szemlézi majd a jobboldali értelmiségiek cikkeit”

— emlékeztet a cikk. A legkínosabb: a levelezés

mellőzendő „náciknak” minősít olyan konzervatív és libertárius szerzőket, mint Jordan Peterson, Ben Shapiro vagy a Dennis Prager nevével fémjelzett PragerU előadóit.

A Google megakadályozná, hogy Trumpot újraválasszák

Legalábbis ez derül ki egy kiszivárogtatott felvételből, amin egy Google vezető elmondja: mindent megtesznek, hogy megakadályozzanak egy újabb „Trump szituációt.”

Ezzel két napon belül másodszor vetül árnyék a Google egyik vezetőjére, Jen Gennai-ra, akiről hétfőn szivárgott ki, hogy a legszívesebben algoritmus-manipulációkkal érné el Donald Trump újraválasztásának megakadályozását.

„Az emberek, akik erre az elnökre szavaztak, máshogy határozzák meg, hogy mi a helyes, és nem azonos a definíciónk” – fejtette ki a Google magas rangú alkalmazottja, aki szerint cége arra próbálja nevelni az algoritmust, hogy megelőzzön egy újabb „Trump-helyzetet.”

Lecsapnak a világmegváltó cenzorok a konzervatívokra

Mindig úgy a legkönnyebb visszaélni a hatalommal, ha azok, akik így tesznek, azt hiszik, a jó ügy érdekében cselekednek. Hajdú Tímea írása.

Arról, hogy az egyre népszerűbb demokrata jelölt, Elizabeth Warren feldarabolná a Google-t így nyilatkozott:

„Nagyon szeretem Warrent, de teljesen tévúton jár. Nem lenne akkor jobb a helyzet, sőt. A kisebb cégeknek nincs annyi erőforrásuk, mint nekünk. Ha rábízzák a kis cégekre, hogy megakadályozzák Trumpot, azok nem lesznek rá képesek.”

Egy névtelen Google-dolgozó a Project Veritasnak elmondta: a cég mesterséges intelligenciáját arra próbálják megtanítani, hogy megállapítsa, mi a helyes.

A Mandiner teljes cikke itt olvasható.

Project Veritas: a Google nácinak bélyegez több neves jobboldali értelmiségit

Egy kiszivárgott levél szerint az internetes óriás Átláthatósági és Etikai Csoportja arra készül, hogy az olyan „nácik”, mint Jordan Peterson, Ben Shapiro, vagy ismert jobboldali think-tank, a PragerU munkatársainak megnyilvánulásai, nem sorolja majd ajánlott tartalomnak. Úgy tűnik, hogy a keresési és hírlisták szerkesztése nem tényszerű kritériumok, hanem ideológiai/politikai alapon működik az elvileg piaci logika mentén szerveződő Google-nél.