Jövő heti Kohn

Heti zsidó programajánló.

Hétfőtől vasárnapig zsidó kulturális fesztivál a szlovákiai Dunaszerdahelyen. Klein Judit, Malek Andrea, Jose Andrés Lacko fotóművész fellépése mellett koncertek, kiállítások, valamint botlatókő elhelyezés és emléktáblák avatása is szerepel a programsorozatban, mely kapcsolódik a holokauszt 75. évi dunaszerdahelyi megemlékezéséhez.

https://luah.hu/esemeny/dunaszerdahelyi-zsido-kulturalis-fesztival/?hey

Csütörtökön „Visszatekintés: rendszerváltás és a magyar zsidóság” címmel beszélgetés-sorozat indul az „Alapítvány a Dohány utcai zsinagógáért” szervezésében , amelyben időről-időre út témákat (hitélet, kulturális kezdeményezések, szociális kérdések, cionizmus) járnak körül.

https://luah.hu/esemeny/visszatekintes-rendszervaltas-es-a-magyar-zsidosag-1/

Péntektől vasárnapig a Csodarabbik útján, a tokaji borvidék szívében rendezik meg a Mádi Zsidó Napokat az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szervezésében. Kézműveskedés, gasztro bemutató, előadások mellett levetítik Oláh Katalin: A bármicvó fiúk című dokumentumfilmjét, és lesz szombatfogadás, tóraolvasás, valamint séta a mádi temetőben.

Mádi Zsidó napok 2019

Idén is megrendezésre kerül Mádon, a Csodarabbik útján, a tokaji borvidék szívében a Mádi Zsidó Napok az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szervezésében. Helyszín: Mádi Rabbiház, 3909 Mád, Rákóczi út 75.Időpont: 2019.06.28. péntektől – 06.30.

Szombat este 18 és 35 év közötti fiatalokat várnak a Bálint Ház szabadtéri havdalájára a Bálint Haz, az Izraeli Kulturális Intézet,  az Hillel Hungary és a Taglit Hungary szervezésében.

Garden Havdala

(English and Registration below ⬇ ) Gyertek es töltsünk el együtt egy felejthetetlen Szombat estét a szabad ég alatt!

Vasárnap a Kozma utcai zsidótemetőben fognak önkéntesek takarítani, amiről mi is megírtuk, hogy a „Zsidó Temetők Barátai” Non-profit szervezetet azzal a céllal alapították, hogy a Kozma utcai temetőt az elhunytak tiszteletéhez méltó, idősebbek és fiatalok számára egyaránt látogatható emlékhellyé tegyék.

Clean-up & documentation day with volunteers

magyar szöveg az angol alatt 🙂 We’re glad to invite you to our first family clean-up and documentation event. Everybody is welcome, from children to the elderly. You can volunteer for: Cleaning activities and gardening: no special skills required for this activity!

Ugyancsak vasárnap reggel rajtol a Szarvas tábor első turnusa, ahová legalább nyolc országból érkeznek fiatalok.

Szarvas 2019 – Session 1

International session with at least 8 countries! Campers older than 15 can also join the international group (places are limited)!

Szintén vasárnap nyílik a Goldmark teremben a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár „A Holokauszt gyerekszemmel” című kiállítása.

A Holokauszt gyerekszemmel – kiállítás és weblapbemutató

részvételi szándékát kérjük jelezze a [email protected] e-mail címen.