A Yad Vashemmel Twitter-karatézik a demokrata politikus

Kioktatta a Yad Vashem Alexandria Ocasio-Cortezt, aki koncentrációs táborokhoz hasonlította az illegális bevándorlók számára fenntartott amerikai gyűjtőhelyeket. A politikus azonnal visszaszólt az izraeli múzeumnak.

Tanuljon a koncentrációs táborokról.

hívta fel a politikus figyelmét a világhírű izraeli holokauszt emlékközpont Twitter bejegyzésében, amelyet a Alexandria Ocasio-Cortez pár nappal korábbi kijelentése miatt közölt.

Ahogy mi is megírtuk, a már számtalan alkalommal érzéketlenségéről tanúbizonyságot tevő képviselő ezúttal az amerikai kormányt vádolta azzal, hogy országa déli határainál koncentráció táborokat tart fenn.

Ocasio-Cortez: Trump koncentrációs táborokat tart fenn

Az amerikai demokrata képviselőnő újra messzire ment kijelentéseivel.

A koncentrációs táborok biztosították a rabszolga ellátást a náci háborús cselekményekhez, éppen úgy, ahogy a táborokon belüli élet brutalitása a végső célt, a halálra dolgoztatást segített biztosítani

— nyomatékosít az intézmény.

Yad Vashem on Twitter: „[email protected] Concentration camps assured a slave labor supply to help in the Nazi war effort, even as the brutality of life inside the camps helped assure the ultimate goal of „extermination through labor.”Learn about concentration camps https://t.co/oBPQsjf6FC#Holocaust #History pic.twitter.com/nmc9As2nlO / Twitter”

@AOC Concentration camps assured a slave labor supply to help in the Nazi war effort, even as the brutality of life inside the camps helped assure the ultimate goal of „extermination through labor.”Learn about concentration camps https://t.co/oBPQsjf6FC#Holocaust #History pic.twitter.com/nmc9As2nlO

Azok után, hogy a múzeum mellett több politikus is felszólította kijelentése korrigálására, Ocasio-Cortez továbbra is hajthatatlannak mutatkozik:

Sosem fogok bocsánatot kérni azért, hogy annak neveztem a táborokat, amik. Amennyiben ez kényelmetlenül érinti önöket, küzdjenek a táborok, és ne a terminológia ellen!

— fogalmazott a képviselő.

Ocasio-Cortez: véget kell vetni Izrael és az Egyesült Államok barátságának!

A Demokrata Párt antiszemitizmussal vádolt kongresszusi képviselője ezt egy adománygyűjtő levelében fejtegette.