A Yad Vashemmel Twitter-karatézik a demokrata politikus

Kioktatta a Yad Vashem Alexandria Ocasio-Cortezt, aki koncentrációs táborokhoz hasonlította az illegális bevándorlók számára fenntartott amerikai gyűjtőhelyeket. A politikus azonnal visszaszólt az izraeli múzeumnak.

Tanuljon a koncentrációs táborokról.

hívta fel a politikus figyelmét a világhírű izraeli holokauszt emlékközpont Twitter bejegyzésében, amelyet a Alexandria Ocasio-Cortez pár nappal korábbi kijelentése miatt közölt.

Ahogy mi is megírtuk, a már számtalan alkalommal érzéketlenségéről tanúbizonyságot tevő képviselő ezúttal az amerikai kormányt vádolta azzal, hogy országa déli határainál koncentráció táborokat tart fenn.

Ocasio-Cortez: Trump koncentrációs táborokat tart fenn

Az amerikai demokrata képviselőnő újra messzire ment kijelentéseivel.

A koncentrációs táborok biztosították a rabszolga ellátást a náci háborús cselekményekhez, éppen úgy, ahogy a táborokon belüli élet brutalitása a végső célt, a halálra dolgoztatást segített biztosítani

— nyomatékosít az intézmény.

https://twitter.com/yadvashem/status/1141267813249835008

Azok után, hogy a múzeum mellett több politikus is felszólította kijelentése korrigálására, Ocasio-Cortez továbbra is hajthatatlannak mutatkozik:

Sosem fogok bocsánatot kérni azért, hogy annak neveztem a táborokat, amik. Amennyiben ez kényelmetlenül érinti önöket, küzdjenek a táborok, és ne a terminológia ellen!

— fogalmazott a képviselő.

Ocasio-Cortez: véget kell vetni Izrael és az Egyesült Államok barátságának!

A Demokrata Párt antiszemitizmussal vádolt kongresszusi képviselője ezt egy adománygyűjtő levelében fejtegette.