Bernie Sanders szerint Trump „szánalmas hazudozó, rasszista, nőgyűlölő, homofób, idegengyűlölő és vallási fanatikus”

Élesen kirohant a jelenlegi elnök ellen volt vetélytársa.

Nem sokkal azután, hogy Donald Trump bejelentette, jövőre újra indul az elnöki posztért, Bernie Sanders korábbi demokrata elnökjelölt azzal vádolta Trumpot, hogy kampánystílusa megosztja az amerikai népet.

Donald Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

Az elnök szerint 2016-ban „korrupt és romos állapotban lévő politikai rendszert” örökölt, de helyreállította azt a lincolni elvet, miszerint a kormány a népből vétetett, a nép választotta és a népért dolgozik.

A markánsan baloldali nézeteiről ismert szenátor – aki nem tagja a demokrata pártnak – a Trump-beszéd elhangzása után tette közzé azt a videót, amelyen közli: az amerikai elnök „szánalmas hazudozó, rasszista, nőgyűlölő, homofób, idegengyűlölő és vallási fanatikus.”

Sanders szerint például Trump hazudott a választóinak adópolitikája valóságáról, valamint a költségvetés egészségügyi kiadásairól.

Sanders: Trump speech lies, distortions, nonsense

Democratic Presidential candidate Bernie Sanders described President Trump’s Tuesday night speech as „an hour-and-a-half speech of lies, distortions and tota…

Az i24news beszámolója szerint Bernie Sanders a demokraták balra tolódásának élharcosa, ugyanakkor az is tény, hogy bár élesen Izrael-kritikus, messze nem hangoztat olyan szélsőségesen Izrael-ellenes nézeteket, mint Ilhan Omar vagy Alexandra Ocasio-Cortez. Vitathatatlan viszont, hogy az amerikai ellenzéken belül ő tett a legtöbbet azért, hogy a „demokratikus szocializmust” vonzóvá tegye.

A demokrata párt számos politikusa elnökjelölt-jelöltnek számít a 2020-as választásra, sokan Joe Biden korábbi alelnököt tartják a legesélyesebbnek.

Bernie Sanders Netanjahu kormányát rasszistázza

A Demokrata Párt szenátora a CNN vasárnapi műsorában nevezte „jobbosnak és rasszistának” a még meg sem alakult izraeli adminisztrációt.