Távozik a Fehér Ház szóvivője

A hónap végén távozik hivatalából Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház vezető szóvivője – jelentette be Donald Trump.

Az amerikai elnök Twitteren közölte a hírt, tudatva egyúttal, hogy a szóvivőnő visszatér szülőföldjére, Arkansas államba. Trump sejteni engedte, hogy Huckabee Sanders a jövő évi választásokon indul az állam kormányzói posztjáért.

A 36 esztendős, háromgyermekes családanya három és fél évig volt a Fehér Ház szóvivőnője, és még Donald Trump politikai ellenfelei is elismerték a munkáját. Felkészült szóvivőként tartják számon, aki nem riadt vissza attól sem, hogy nem egyszer ütközzék újságírókkal. Édesapja, Mike Huckabee baptista lelkipásztor és republikánus politikus korábban Arkansas kormányzója volt.

BREAKING: President Trump Wishes Sarah Sanders A Farewell at White House

President Trump announced Thursday on Twitter that White House Press Secretary Sarah Sanders will be leaving her position at the end of the month.”After 3 1/…

Donald Trump bejelentése után nem sokkal Huckabee Sanders egy rendezvényen „élete megtiszteltetésének” nevezte szóvivői munkáját és így szerzett tapasztalatait. Mint fogalmazott: „egész életében kincsként őrzi” majd azokat.

„Semmire sem lehetnék büszkébb, mint arra, hogy szolgálhattam a hazámat, és különösen arra, hogy ennek az elnöknek dolgozhattam” – mondta. A rendezvényen megjelent az elnök is, aki dicsérőn szólt róla.

„Különleges embernek” és „harcosnak” nevezte, valamint megismételte javaslatát, miszerint Huckabee Sandersnek indulnia kellene a kormányzóválasztáson. Amerikai sajtóhírek szerint Sarah Huckabee Sanders az elmúlt hetekben magánbeszélgetésekben utalt rá, hogy fontolgatja indulását a kormányzói posztért.

Donald Trump egyelőre nem szólt arról, hogy ki lehetne Huckabee Sanders utódja.