„Iszlamofób” brit dokumentumfilm Jeruzsálemben

Tiltakozások közepette vetítették le azt a dokumentumfilmet Jeruzsálemben, amit a brit jobboldali aktivista, Katie Hopkins készített az európai antiszemitizmusról.

Két nap alatt négy különböző mozi tagadta meg a film levetítését, miután több aktivista csoport azt állította, hogy a film iszlamofób – számolt be a Jewish News Syndicate.

A Homelands című film a Nyugat-Európa szerte növekvő antiszemitizmust elsősorban a muszlim bevándorlás számlájára írja.

A film „néma exodusnak” titulálja azoknak a zsidóknak és keresztényeknek a helyzetét, akik már nem érzik otthon magukat saját városaikban. A film a 30-as évekhez hasonlítja a jelenlegi helyzetet.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A vetítéseket Jeruzsálem alpolgármestere, a brit születésű Fleur Hasszán Náhum támogatta, aki szerint nem iszlamofób a film.

„Hihetetlen, hogy a fővárosunkban könnyebb levetíteni egy antiszemita filmet, mint egy olyat, ami arról szól, hogyan kell a zsidóknak elmenekülniük Európából a iszlám radikalizmus miatt – nyilatkozta a politikus.

Katie Hopkins ellentmondásos angol médiaszemélyiség, aki többek között Donald Trump lelkes támogatója. Hopkins a JNS-nek elmondta, hogy szándékosan nem is említik a Koránt a filmben, sőt egyáltalán nem foglalkoznak az iszlám vallással. Így akarták elkerülni, hogy a filmet iszlamofóbnak titulálják.

Egy 2018-as uniós felmérés szerint az európai zsidó lakosság 40% fontolgatja, hogy elhagyja Európát.

Roger Waters Izrael-ellenes filmje miatt nyugtalankodnak az amerikai zsidók

A BDS-mozgalom egyik legaktívabb propagandistájának közreműködésével készült egy „dokumentumfilm”, amit Maryland államban terveznek bemutatni.