Roger Waters Izrael-ellenes filmje miatt nyugtalankodnak az amerikai zsidók

A BDS-mozgalom egyik legaktívabb propagandistájának közreműködésével készült egy „dokumentumfilm”, amit Maryland államban terveznek bemutatni.

Takoma Park város önkormányzata június 13-án mutatja be az „Occupation of the American Mind” című filmet egy ingyenes kulturális rendezvénysorozat részeként. A Pink Floyd egykori frontembere a film narrátora. A megyei önkormányzat által támogatott egyik kulturális honlap szerint a

„lenyűgöző dokumentumfilm bemutatja, hogy az izraeli kormány, az amerikai kormány és Izrael-barát lobbicsoportok régóta tartó kampányának hatására az amerikai média az izraeli narratíva szerint tudósít Izraelről és Palesztina bekebelezéséről”

-– derül ki a jta.org cikkéből.

Zsidó rocksztár szólt be a Pink Floyd Izraelt bojkottáló zenészének

Roger Waterst bírálta élesen a Disturbed amerikai frontembere, aki bandájával első izraeli koncertjére készül.

A Jewish Community Relations Council of Greater Washington felkérte az önkormányzatot, hogy vizsgálja felül döntését a film bemutatásával kapcsolatban. Levelükben arról írnak, hogy

az adófizetők pénzén egy sokat vitatott és elfogult filmet bemutatni elég aggályos döntés, tekintettel arra, hogy a film diszkriminatív a zsidó közösséggel szemben.

Forrás: zsido.com