Irán egyetlen zsidó parlamenti képviselője alig várja, hogy elessen Jeruzsálem

Siamak Moreh Sedgh azt nyilatkozta, hogy a világ zsidóságának tiltakoznia kell a cionizmus ellen — írja a Times of Israel.

A képviselő nyilatkozatott tett közzé az iráni Al-Kudsz nap alkalmából, melyben arra szólította fel a világ zsidóságát, hogy tiltakozzanak a cionizmus ellen.

A nyilatkozatban hozzátette, hogy „alig várja, hogy Jeruzsálemet és a palesztin területeket felszabadítsák Izrael [megszállása] alól”.

Sedgh szerint

„a zsidó irániak nemzeti és vallásos kötelességüknek tekintik, hogy részt vegyenek az Al-Kudsz napi tiltakozásokon… Az iráni nemzet minden része követi az Iszlám Forradalom legfelsőbb vezetőjének, Khamenei ajatollahnak utasításait, és ordítva fog tiltakozni az amerikai és izraeli megszállók ellen”.

Az orvos végzettségű Sedgh a teheráni zsidó közösség vezetője, és 2012 óta képviseli a zsidó kisebbséget a parlamentben, többször felszólalva Izrael ellen.

Siamak Moreh Sedgh.

Az iszlám köztársaságban a legtöbb vallásos kisebbségnek garantált parlamenti képviselete van.

Irán 1979 óta tartja meg az éves Al-Kudsz napot, hogy kifejezze támogatását a palesztin ügy iránt.

Mint azt lapunk is megírta, idén is Izrael becsmérlésével ünnepelték meg ezt a napot Iránban.

Gyalázkodások folytatásával ünneplik Jeruzsálemet Iránban

Jeruzsálem a muszlimokhoz tartozik, és a palesztin nép fővárosa – állította az ország külügyminisztere a pénteki al-Kudsz (Jeruzsálem)-napi megemlékezésen.