Az iszlámnak atomfegyverre van szüksége — mondja a Hamász tévéje

Muhammad Al-Hassan Ould Al-Dadou Al-Shangqiti maruitiusi muszlim hitszónok arról beszélt a gázai Al-Aksza TV május végi adásában, hogy a muszlimoknak kötelességük nukleáris fegyverekre szert tenni — írja az iszlám médiát fordító MEMRI intézet.

Az imám úgy vélte a Hamászhoz köthető csatorna adásában, hogy a muszlimoknak azért van szükségük nukleáris fegyverekre, mert akár ellenük is használhatnak ilyen eszközöket, és ezért elrettentő erőt kell képviselni.

Ennek példájaként Pakisztánt emelte ki, amelyet most már nem „zaklatnak” a szomszédai, mert vannak atomfegyverei.

Al-Shanqiti azt is hangsúlyozta, hogy egyre több muszlim ország normalizálja a kapcsolatait „a cionistákkal”, és hogy ennek oka a „megcsappant hit Allahban”, illetve a tény, hogy „a cionistáknak vannak atomfegyverei”, az araboknak pedig nem.

Az imám hozzátette, hogy a muszlimoknak nem szabad ilyen fegyvert használniuk, amíg nem használják azt ellenük, és így fenn kell tartani „a terror egyensúlyát”.

Irán válaszolt: négyszeresére növelte az urándúsítást

Az alacsonyan dúsított urán termelését pörgette fel Teherán, miután Róháni elnök nemrég bejelentette, felfüggesztik az atomalku egyes részeinek teljesítését. 

Al-Shanqiti kiemelte:

„mivel ilyen fegyvereket már használtak a múltban, és most is fennáll a veszélye, hogy muszlimok ellen fogják használni, ezért a muszlimoknak kötelességük beszerezni ezt a fegyverfajtát”.

Egyetértve a kérdező felvetéseivel, az imám azzal zárta mondanóját, hogy

„a nukleáris fegyverek birtoklása az egyetlen módja annak, hogy elrettentsük az ellenfeleinket… Manapság [egyre több muszlim ország] szalad, hogy barátkozzon a cionistákkal… ennek egyik oka, hogy a cionistáknak vannak ilyen fegyvereik”.

„Iránnak egy célja van: az atomfegyver” — Joszi Kuperwasser tartalékos izraeli dandártábornok a Neokohnnak

Kuperwasser a muszlim világ radikális és pragmatikus elemei közötti harcról, illetve a migrációs válság zsidóságra gyakorolt hatásáról is beszélt lapunknak.