„Véletlenül” énekeltek zsidók lefejezéséről

Az amerikai muszlim kisgyerekek nem értettek elég jól arabul, és csak ezért énekelték, hogy le kell fejezni a zsidókat — legalábbis ezt írja közleményében a philadelphiai Amerikai Muszlim Társaság (MAS).

Mint azt lapunk is megírta, múlt hónapban botrányt okozott, hogy egy amerikai rendezvényen muszlim fiatalok énekeltek Palesztina visszafoglalásáról, a dzsihádról és a zsidók lefejezéséről.

Most a philadelphiai MAS közleményben kért elnézést, mondván „mélyen elszomorít minket, hogy megbántottuk a zsidó közösséget”.

A közlemény szerint a dalokat a muszlim rendezvényen egy segítő hölgy válogatta ki, aki „szörnyen érzi magát, hogy hibát követett el”, és csupán egy olyan dalt keresett, amely kifejezi a palesztin népet.

A segítő azóta elhagyta állását.

Children in Philadelphia Muslim Society: We Will Sacrifice Ourselves for Al-Aqsa

On April 22, 2019, the Muslim American Society Islamic Center in Philadelphia (MAS Philly) uploaded a video of an „Ummah Day” celebration to its Facebook pag…

A közlemény úgy folytatódott, hogy

„a gyermekek nem értettek a dal szövegét, ugyanis nem tudnak elég jól arabul”.

A dalt követő beszéd, melyet felolvastak, hasonlóan

„arra szolgált, hogy segítse a gyermekek képességét az arab olvasására és kiejtésére, ám még nem értették eléggé a nyelvtant ahhoz, hogy megértsék a szavakat”.

A felelős szervezetek megígérték, hogy ilyen hiba többet nem fordul elő.

Menekülniük kéne az amerikai zsidóknak?

Egy izraeli nyílt levél alijázásra buzdítja a poway-i megtámadott zsinagóga közösségét.