Netanjahu: elszálltak a koalíciós pártok követelései

Benjamin Netanjahu miniszterelnök vasárnap a heti kabinetülés megnyitóján a tel-avivi Eurovíziós Dalversenyről és a koalíciós tárgyalásokról beszélt — adta hírül az ujkelet.live.

Netanjahu gratulált a holland győztesnek, illetve az ausztrál miniszterelnök győzelméhez is, végül ejtett néhány szót a koalíciós tárgyalásokkal kapcsolatban.

“A pártok sajnos még mindig el vannak szállva [követeléseikkel]. Remélem hamarosan megtaláljuk az utat, hogy leszálljanak a földre, hogy egy stabil és erős kormányt alakítsunk Izrael Állam számára, mely folytatja az ország vezetését új sikerek felé”.

Reuven Rivlin elnök hétfőn elfogadta Netanjahu kérését és a maximálisan kiszabható 14 nappal kiterjesztette a kormányalakításra rendelkezésre álló időt.

Netanjahunak május 29-ig van ideje összeállítani az új kormányt, ám mint lapunk is megírta, eddig még nem tudott egyik potenciális partnerével sem egyezségre jutni.

Netanjahu: „lehetetlen követelések” akadályozzák a koalíciót

Egy hónap tárgyalás után az izraeli miniszterelnöknek egyetlen párttal sem sikerült megegyeznie.

A miniszterelnök új koalíciója várhatóan a két ultraortodox pártból (Jahadut Hatora és Sasz), valamint Jiszráel Beitenu, Jobboldali Pártok Uniója és a Kulanu pártokból fog állni.

A 21. Knesszet képviselői – 49 újonccal – április 30-án tették le az esküt.

Itt a Budapest–Washington–Jeruzsálem szövetség?

Aaron Klein izraeli újságíró arról is beszélt Budapesten, hogy „Soros György az Izrael-ellenes bojkott mozgalom egyik legnagyobb támogatója”.