Madonna a kabbala hirdetői előtt is tiszteleg Izraelben

Az Eurovíziós dalfesztivál sztárvendége temetőlátogatással tiszteleg a mozgalom modern fellendítője, Berg rabbi előtt.

Most, hogy a nagy balagan után végre nyilvánoságra került:

nincs jogi akadálya annak, hogy Madonna fellépjen a szombati döntőben, 

mindenki megnyugodhat.

Fokozódó balagan Madonna körül Izraelben

Nem akarták beengedni az Euróvíziós fesztivál próbahelyszínére a pop ikont, akinek a képviselői azzal kezdtek fenyegetőzni, hogy hazautaztatják az esemény leghíresebb vendég sztárját.

Sőt, talán maga a sztár is, akiről évek óta tudni, hogy nagy kedvelője és szenvedélyes gyakorlója a kabbalának. A zsidó mitológikus elemekkel kevert filozófiai és életmód magyarázó tanulmánykötet terjesztőinek egyik legfontosabb XX. századi alakja Philip Berg rabbi volt.

A jerusalemonline.com beszámolója szerint Madonna mindenképpen felkeresi a rabbi sírját mostani látogatásán.

Ez nem az első alkalom, hogy az amerikai sztár a Szentföldön szerepel. Korábban már több alkalommal is szórakoztatta az ország lakóit.

Madonna, aki olasz katolikusok gyermekeként nőtt fel Amerikában, különös vonzalmat érez a zsidó kultúra iránt. Shabbatot tart, egyik fiának volt bár micvója is, bár az énekes többször kijelentette, számára a judaizmus spirituális értelemben számít elsősorban.

Talán az Izrael iránti elköteleződése is szerepet játszott abban, hogy elutasította azokat a heves támadásokat, amelyek arra szólították fel, hogy ne koncertezzen az Euróvíziós fesztiválon.

Madonna csak azért is fellép Izraelben

VIDEÓ: a népszerű énekesnő már meg is érkezett Tel Avivba, ahol az Euróvíziós Dalfesztivál sztárfellépője lesz.