Madonna csak azért is fellép Izraelben

VIDEÓ: a népszerű énekesnő már meg is érkezett Tel Avivba, ahol az Euróvíziós Dalfesztivál sztárfellépője lesz.

„Sosem fogok felhagyni a zenéléssel, hogy mások politikai akaratához igazodjak, és az emberi jogok megsértése ellen továbbra is felszólalok — történjenek a világ bármelyik részén”

— nyilatkozott Madonna a Reutersnek adott keddi nyilatkozatában.

Ahogy arról többször beszámoltunk, a népszerű énekes ellen kezdetektől heves kampányt indítottak, hogy az eredeti tervekkel szemben mondja le eheti izraeli útját. Madonna a bojkott aktivistáinak nyomása ellenére kedden megérkezett Tel Aviv-ba, ahol szombaton az Euróvíziós Dalfesztivál döntőjének sztárfellépőjeként áll majd színpadra.

Az amerikai híresség a Ben Gurion Repülőtéren landolt magángépével, ahol kalap mögé bújt a paparazzik kamerái elől. Az izraeli média értesülései szerint

Madonna a Dan Hotelben száll meg, ahol kedvéért az egész ötödik emeletet lezárták tartózkodása alatt.

Eran Swissa on Twitter: „מדונה נחתה והיא בדרך למלון דן תל-אביב pic.twitter.com/T8IwA8qKjH / Twitter”

מדונה נחתה והיא בדרך למלון דן תל-אביב pic.twitter.com/T8IwA8qKjH

Az amerikai sajtónak további részleteket is elárult arról, mit gondol a közel-keleti konfliktusról. „Megszakad a szívem, amikor ártatlan áldozatokról hallok a régióban, és olyan gyakori erőszakról, ami által egyes emberek politikai céljait szolgálja ebben az ősi konfliktusban” — fogalmazott a popsztár. Majd hozzátette:

„Remélem, és azért imádkozok, hogy hamar véget érjen a pusztítás ördögi köre, és egy új út vegye kezdetét a béke irányában”.

Mint tegnapi cikkünkben írtunk róla, nemrég még a BBC arról számolt be, hogy az Euróvíziós Dalfesztivál szervezői szerint Madonnának még mindig nincs aláírt szerződése a szombati fináléban való szereplésről. Jon Ola Sand, a fesztivál egyik vezetőjének hétfői nyilatkozatát idézve a lap azt írta, hogy

a sztár fellépését az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) sohasem erősítette meg,

és Madonna csak akkor léphet fel a fesztiválon, ha aláírt szerződése lesz erről.

Sand ugyanakkor hozzátette, hogy a fellépést mindkét fél akarja, csak az a különös helyzet állt elő, hogy még nem sikerült a szerződésről megállapodniuk.

Izraelben lép színpadra Jennifer Lopez

A világhírű énekesnő első alkalommal fog koncertet adni a zsidó államban.