Kétséges Madonna fellépése Tel Avivban

A szervezők szerint még mindig nincs aláírt szerződése a szombati fináléban való szereplésről.

Áprilisban jelentették be, hogy Madonna a tel-avivi fesztivál sztárvendégeként lép fel. A BBC News azonban Jon Ola Sand, a fesztivál egyik vezetője hétfői nyilatkozatát idézve azt írta, hogy

a sztár fellépését az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) sohasem erősítette meg,

és Madonna csak akkor léphet fel a fesztiválon, ha aláírt szerződése lesz erről. Sand ugyanakkor hozzátette, hogy a fellépést mindkét fél akarja, csak az a különös helyzet állt elő, hogy még nem sikerült a szerződésről megállapodniuk.

Madonna nem hajlandó bojkottálni Izraelt

A világhírű énekesnő májusban a zsidó államba utazik, hogy fellépjen az Eurovíziós dalfesztiválon.

A Jerusalem Post szerint Madonna szerdán kezd próbálni Tel-Avivban, ám az

nem világos, hogy amennyiben mégsem léphet fel a szombati finálé félidejében, vajon milyen produkcióval helyettesítik majd.

A fesztivál korábban bejelentett programjában egyébként négy korábbi győztes: Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw, Eleni Foureira és Verka Serduchka fellépését emelték ki a szervezők.

A népszerű Eurovíziós Dalfesztivált tavaly izraeli versenyző nyerte, ezért a hagyományoknak megfelelően az idei rendezés jogát Izrael kapta. A versenyre több mint 40 ország nevezett. A tavalyi rendezvényt Európában mintegy 189 millió néző kísérte figyelemmel.

A 60 éves Madonna tel-avivi fellépésén két szám előadását tervezi, köztük júniusban megjelenő új albuma, a Madame X egyik dalát. Az énekesnő világkörüli koncertturnéin 2009-ben és 2012-ben járt Izraelben.