Corbynt éltette a palesztin terrorista szervezet

Újra egymásra talált a brit balodal vezetője és a Hamász: egymásnak tettek kedves gesztusokat egy Izrael jogait megkérdőjelező londoni esemény apropóján.

Ismét szolidaritásáról biztosította a Hamász szervezetét Jeremy Corbyn a minap, amikor egy palesztin arabok által szervezett megmozdulás résztvevőinek küldött levelet. A szervezők hálás köszönettel és tisztelettel adóztak egyik legnagyobb brit politikai hívüknek – írja a Daily Mail internetes oldala.

Minden elismerés és köszönetet megilleti Jeremy Corbynt elidegeníthetetlen szabadságjogunk és függetlenségünk melletti kiállásáért. Elítélte a folyamatos megszállást és a népünk ellen elkövetett bűnöket, továbbá egy fejlettebb morális és politikai pozíciót is képvisel. 

— fogalmazott a Hamász közleményében.

Jeremy Corbyn a Hezbollah zászlaja előtt

A szervezet külön kiemelte, hogy elismeréssel adózik Corbynnak azért, mert a Munkáspárt politikusa következetesen elutasítja az amerikaiak által előterjesztett, még nem ismert közel-keleti rendezési tervet.

A Nakba-nap — palesztin arabok számára az egyik legnagyobb gyásznap, Izrael megalakulásának dátuma — apropóján szervezett londoni eseményen felolvasták Jeremy Corbyn levelét is.

Nakba-nap — 10 ezer palesztin a gázai határon

Gumiabroncsot égetnek és kövekkel dobálnak a palesztin tüntetők a Gázai övezet határánál, közben a 71 évvel ezelőtti eseményekre emlékeznek.

A kormányzásra készülő baloldali vezető az összegyűlteknek azt írta:

Pártunk kormányra kerülve el fogja ismerni a palesztin államot, és azonnali új és ésszerű béketárgyalási folyamatot fog kezdeményezni. Mindezt azért, hogy egy fenntartható és hosszútávú egyezség szülessen a felek között. Olyan, amely igazságos, az ENSZ határozatain és a nemzetközi jogrendszeren alapul, és amelyet nagyon régóta megtagadtak.

Corbyn kiállása a palesztin ügy, sőt az egyik legagresszívabb terrorszervezet mellett nem az első eset. A politikus évekkel korábban egy „békekonferencián” Tunéziában járva olyan Hamász-tagok előtt tisztelgett, akik részt vettek az 1972-es müncheni olimpia alatt kivégzett izraeli sportolók elleni merényet előkészítésében — emlékeztet a brit lap.

Tíz évvel ezelőtt a politikus büszkén említette, „megtiszteltés számára”, hogy a brit törvényhozásban szervezhet vendéglátogatást egy másik, szintén Izrael megsemmisítésére felesküdött terorszervezet, a Hezbollah vezetőinek.

A brit Munkáspárt ebben az évben sorozatosan megkapta azokat a vádakat, amelyek igazolódni látszanak: vezetésében olyanok munkálkodnak, akik Izrael legfőbb ellenségeinek támogatói, Izrael- és zsidóellenes képviselők.

15 ezer oldalas elemzés bizonyítja Corbynék antiszemitizmusát

Két év kutatómunkáját összegezték egy terjedelmes tanulmányban, amely bizonyítékokkal támasztja alá a brit Munkáspárt zsidóellenességét.