15 ezer oldalas elemzés bizonyítja Corbynék antiszemitizmusát

Két év kutatómunkáját összegezték egy terjedelmes tanulmányban, amely bizonyítékokkal támasztja alá a brit Munkáspárt zsidóellenességét.

A jelentés leginkább aggodalmat keltő része az, hogy a vezetői testület jelképes megrovással elintézte a világosan megjelenő rasszizmus visszataszító jelenségét

— fogalmazott a The Jerusalem Postban idézett Euan Philipps, a tanulmányt készítő szervezet, a Labour Against Antisemitism szóvivője, aki szerint a fő probléma az, hogy bár a párt több száz tagja is rasszista nézeteket vall, de a testületre egyfajta kóros „érdektelenségi” attitűd jellemző.

Mi is több alkalommal beszámoltunk Jeremy Corbyn pártjának szokatlan politikai kommunikációjáról, és az erre való belső reakciókról:

Kitálalt a zsidó képviselőnő, aki otthagyta a brit Munkáspártot

Luciana Berger elmondása szerint Jeremy Corbyn pártja „intézményesen antiszemitává vált”.

Az antiszemitizmus ellen küzdő, munkáspárthoz köthető tömörülés a napokban juttatta el 15 000 oldalas anyagát az Egyesült Királyság legfőbb egyenlő bánásmód hatóságához, az Equality and Human Rights Commission-hoz.

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

Az elmúlt két évben szisztematikusan gyűjtöttük a részletes bizonyítékokat arra, hogy a Munkáspárt tagjai antiszemitizmust terjesztenek különféle közösségi csatornákon

— mondta Euan Philipps, aki szerint intézményes antiszemitizmus nyert teret a brit baloldali pártban. A The Jerusalem Post szerint hivatalosan még nem biztos, hogy az egyenlő jogokért felelős hatóság meg is vizsgálja majd a terjedelmes dokumentumot.

Nemrég egy izraeli-amerikai íróval készítettünk interjút, aki több mint fél évet töltött Nagy-Britanniában, és alaposan tanulmányozta a Brexittel kapcsolatos társadalmi kihívásokat, kiemelt helyen az antiszemitizmus kérdését.

A zsidó sikeríró, aki sokkot kapott a brit antiszemitizmustól

Tuvia Tenenbom arról is beszélt lapunknak, miért nem tartja lehetetlennek, hogy egy nap Jeremy Corbyn legyen a brit miniszterelnök.