Íme, egy tökéletes recept videóval a hummusz nemzetközi napjára

2012 óta május 13. minden évben egyet jelent a hummusz ünnepével.

Nemrég megmutattuk, hogyan készül a klasszikus és finom pita, most a Nemzetközi Hummusznap alkalmából újabb ételt mutatunk be a Közel-Keletről.

A legfinomabb hummusz receptje az Israel21c videójával:

Hozzávalók

3 bögre csicseriborsó

1 tk szódabikarbóna

1/4 tk fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma

1 citrom leve

2/3 bögre csicseriborsó főtt leve

1/2 tk só

1/4 tk bors

1 csipet kömény

1 bögre tahini (szezámpaszta)

Díszítésnek és feltétnek

Friss, apróra vágott petrezselyem

Őrölt pirospaprika, kömény

Olívaolaj

Olívabogyó

Savanyúság és hagyma

Elkészítés

1. Tegyük egy edénybe a csicseriborsót, és hagyjuk egy éjszakára vízben ázni.

2. Tűzre téve adjuk hozzá a szódabikarbónát, és kb. 45 perc alatt főzzük puhára az apró bogyókat.

3. Ezután aprítógépbe tesszük, és fokozatosan hozzáadjuk a csicseriborsó főtt levének egy részét, a tahinit és citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is rászórjuk, ahogy a fokhagyma(por)t is beletesszük.

4. Krémesre pépesítjük, és egy apró lyukú tésztaszűrőn átkanalazzuk a masszát.

5. Tálalásnál meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlés szerint meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel. Olajbogyó, hagyma és savanyúság kíséretében megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel is. A legjobb, ha frissen sült pitával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!