2012 óta május 13. minden évben egyet jelent a hummusz ünnepével.
Nemrég megmutattuk, hogyan készül a klasszikus és finom pita, most a Nemzetközi Hummusznap alkalmából újabb ételt mutatunk be a Közel-Keletről.
A legfinomabb hummusz receptje az Israel21c videójával:
Hozzávalók
3 bögre csicseriborsó
1 tk szódabikarbóna
1/4 tk fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
2/3 bögre csicseriborsó főtt leve
1/2 tk só
1/4 tk bors
1 csipet kömény
1 bögre tahini (szezámpaszta
Díszítésnek és feltétnek
Friss, apróra vágott petrezselyem
Őrölt pirospaprika, kömény
Olívaolaj
Olívabogyó
Savanyúság és hagyma
Elkészítés
1. Tegyük egy edénybe a csicseriborsót, és hagyjuk egy éjszakára vízben ázni.
2. Tűzre téve adjuk hozzá a szódabikarbónát, és kb. 45 perc alatt főzzük puhára az apró bogyókat.
3. Ezután aprítógépbe tesszük, és fokozatosan hozzáadjuk a csicseriborsó főtt levének egy részét, a tahinit és citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és a köményt is rászórjuk, ahogy a fokhagyma(por)t is beletesszük.
4. Krémesre pépesítjük, és egy apró lyukú tésztaszűrőn átkanalazzuk a masszát.
5. Tálalásnál meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlés szerint meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel. Olajbogyó, hagyma és savanyúság kíséretében megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel is. A legjobb, ha frissen sült pitával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!