„Cionista gyarmatosítókhoz” kötötte 9/11-et a brit Munkáspárt tanácsadója

Jeremy Corbyn pártja ismét Izrael-ellenes botránytól hangos.

Két korábbi írása miatt is a figyelem középpontjába került Andrew Murray, a brit Munkáspárt elnökének egyik vezető tanácsadója — közölte a The Jewish Chronicle.

Egy 2005-ös cikkében arról írt a Morning Star nevű szélsőbaloldali lap hasábjain, hogy szerinte a 2001. szeptember 11-ei támadások inkább bűncselekménynek, sem mint háborús bűnnek minősültek. „Világszerte milliók számára a háború valójában akkor kezdődött, amikor az arab földek angol-francia elkobzása megkezdődött az Oszmán Birodalom hanyatlásakor, és az 1917-es Balfour-nyilatkozat zöld lámpát adott a cionista gyarmatosításnak” — írta cikkében Murray, aki más alkalmak során is hasonló gondolatokat fogalmazott meg.

Amerikai külügy: Jeremy Corbyn „undorító”

Így fogalmaztak: „Undorító hogy Corbyn egy gyilkos venezuelai diktátort támogat”.

Négy nappal az amerikai ikertornyok elleni merényleteket követően például — szintén a Morning Starban– azt állította, hogy „New York az új világrend harci színterévé vált” és

„a palesztinok az igazi áldozatok, ám a naponta keletkező szenvedéseiket a világmédia nagyrészt figyelmen kívül hagyja, miközben most a Világkereskedelmi Központ romjai fölött kesereg”.

Idén márciusban a The Times magazin is Murray botrányos megjegyzéseiről számolt be. A lap szerint a pártjában kiemelt szerepet betöltő politikai tanácsadó azt mondta 2008-ban:

„Hitlert csak azért pécézték ki egyedülálló módon, mert minden áldozata fehér európai ember volt”.

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, a brit Munkáspárt körül az elmúlt években rendszeressé váltak a nyíltan Izrael-ellenes és antiszemita megjegyzések miatt kirobbant hírek, amik miatt a politikai szervezet tagjai közül többen ki is léptek a pártból.

15 ezer oldalas elemzés bizonyítja Corbynék antiszemitizmusát

Két év kutatómunkáját összegezték egy terjedelmes tanulmányban, amely bizonyítékokkal támasztja alá a brit Munkáspárt zsidóellenességét.