A „népirtás határán” a keresztényüldözés

Sokkoló eredményeket hozott egy a brit kormány által megrendelt felmérés: minden harmadik embert veszély fenyeget vallása miatt a világban.

„A kereszténység a legveszélyeztetettebb vallási felekezet, amelynek tagjait a Közel-Keleten már-már az eltűnés esélye is fenyegeti”

— írja a BBC a brit külügyminisztérium felkérésére végzett kutatás eredményéről.

Jeremy Hunt külügyminiszter a Philip Mounstephen truro-i püspök vezetésével készített felmérésről úgy vélte, hogy a nyugati világ politikai korrektsége miatt eddig erre a tényre nem fordítottak kellő figyelmet.

Véres a fal egy Krisztus-szobor mögött a robbantásos merényletben megrongálódott negombói Szent Sebestyén katolikus templomban 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. Fotó: MTI/EPA

A jelentés szerint minden harmadik embert érnek atrocitások vallása miatt, de a kereszténység követőinek kell a legtöbbet elszenvednie.

„Bizonyítékok mutatják, hogy a keresztényellenességnek nem csak a földrajzi elterjedése észlelhető, de növekszik az intenzitása is”

— fogalmaz a felmérés, amely kiemeli: Irakban 2003 óta a másfél milliós keresztény közösségnek kevesebb mint 10 százaléka maradt meg, 120 ezer ember.

„A világ néhány részén az üldöztetés szintje és természete vitathatatlanul közelíti az ENSZ népirtás-fogalmának definícióját”

— olvasható a riportban, amelyet a brit külügyminiszter egy afrikai körúton értékelt.

Szerinte ez egy „ébresztő sokk” lehet mindenkinek, különös tekintettel a több mint 250 halálos áldozatot követelő húsvéti Sri Lanka-i merénylet után.

Korábbi cikkünkben taglaltuk mi is, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy a mainstream médiában kevesebbet hallani a keresztényeket ért atrocitásokról:

Tömegesen gyilkolják a keresztényeket Nigériában

Február óta a muszlim milíciák 120 emberrel végeztek és 140 otthont romboltak le. A főáramú média ingerküszöbét azonban nem éri el a vérengzés.