Újabb terrorista házát rombolta le az izraeli hadsereg

Egy 12 gyerekes rabbi és egy katona volt az áldozata annak a palesztin terroristának, akinek a házát hajnalban robbantással és buldózerrel rombolta le az izraeli hadsereg – írja a The Jerusalem Post.

Kora hajnalban rombolták le Omar Abu Lila családjának házát Al-Zawiya településen, Betlehem környékén, erről videófelvételek is készültek.

Security Check Required

No Description

A 19 éves palesztin terroristát egy három napos hajtóvadászat után lőtték le Shin Bét különleges egység tagjai.

Omar Abu Lila március 17-én először Gal Keidant, a 334-es tüzérségi zászlóalj posztumusz őrmesterét késelte meg, majd elvette a fegyverét és lelőtte Ariel település közelében.

A 19 éves Gal Keidan a palesztin terrorista áldozata

Az izraeli hadsereg közzétette a meggyilkolt hadnagy nevét és fotóját. Közben nagy erőkkel zajlik a hajtóvadászat a palesztin elkövető ellen.

A támadó a megszerzett fegyverrel rálőtt egy éppen ott elhaladó civil autóra, amelyben egy 47 éves rabbi, Achiad Ettinger ült, aki 12 gyermek apja. Fejlövést kapott, napokig küzdöttek az életéért, de végül belehalt a sérülésbe.

Egy 12 gyermekes rabbi is belehalt az izraeli merényletbe

Az orvosok egy napig küzdöttek Achiad Ettinger rabbi életéért.

A terrorista ezután a közeli Gitai elágazáshoz hajtott, ahol megsebesített egy másik 19 éves katonát. Gyomor- és gerincsérüléssel műtötték meg, ő túlélte a támadást.

A hajtóvadászatot a Shin Bet és a rendőrség nagy erőkkel hajtotta végre. Drónokkal is kutattak az elkövető után palesztin településeken.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Palesztin források szerint sokan összegyűltek végignézni a házrombolást. 50 családot kellett kitelepíteni az akció idejére. A helyi polgármester barbárságnak nevezte a gyilkos családja házának lerombolását, és kijelentette, hogy a közösség újjá fogja építeni azt.