Újabb terrorista házát rombolta le az izraeli hadsereg

Egy 12 gyerekes rabbi és egy katona volt az áldozata annak a palesztin terroristának, akinek a házát hajnalban robbantással és buldózerrel rombolta le az izraeli hadsereg – írja a The Jerusalem Post.

Kora hajnalban rombolták le Omar Abu Lila családjának házát Al-Zawiya településen, Betlehem környékén, erről videófelvételek is készültek.

A 19 éves palesztin terroristát egy három napos hajtóvadászat után lőtték le Shin Bét különleges egység tagjai.

Omar Abu Lila március 17-én először Gal Keidant, a 334-es tüzérségi zászlóalj posztumusz őrmesterét késelte meg, majd elvette a fegyverét és lelőtte Ariel település közelében.

A 19 éves Gal Keidan a palesztin terrorista áldozata

Az izraeli hadsereg közzétette a meggyilkolt hadnagy nevét és fotóját. Közben nagy erőkkel zajlik a hajtóvadászat a palesztin elkövető ellen.

A támadó a megszerzett fegyverrel rálőtt egy éppen ott elhaladó civil autóra, amelyben egy 47 éves rabbi, Achiad Ettinger ült, aki 12 gyermek apja. Fejlövést kapott, napokig küzdöttek az életéért, de végül belehalt a sérülésbe.

Egy 12 gyermekes rabbi is belehalt az izraeli merényletbe

Az orvosok egy napig küzdöttek Achiad Ettinger rabbi életéért.

A terrorista ezután a közeli Gitai elágazáshoz hajtott, ahol megsebesített egy másik 19 éves katonát. Gyomor- és gerincsérüléssel műtötték meg, ő túlélte a támadást.

A hajtóvadászatot a Shin Bet és a rendőrség nagy erőkkel hajtotta végre. Drónokkal is kutattak az elkövető után palesztin településeken.

Palesztin források szerint sokan összegyűltek végignézni a házrombolást. 50 családot kellett kitelepíteni az akció idejére. A helyi polgármester barbárságnak nevezte a gyilkos családja házának lerombolását, és kijelentette, hogy a közösség újjá fogja építeni azt.