Egy 12 gyermekes rabbi is belehalt az izraeli merényletbe

Meghalt a második áldozata is annak a vasárnapi merényletnek, amelyet egy azóta is szökésben lévő terrorista követett el.

Az orvosok egy napig küzdöttek Achiad Ettinger rabbi életéért, akit fejlövéssel szállítottak Petach Tikvára. A 12 gyermekes tanító 47 éves volt – közölte az Izraelinfo.

Fotó: youtube printscreen

A rabbi a dél-tel-avivi Neve Saanan negyedben a katonai szolgálatot és a vallási tanulmányokat ötvöző Óz és Emuna jesiva oktatója volt. A Somrónba vezető út kereszteződésében lőtt rá az a 19 éves palesztin merénylő, aki onnan néhány kilométerre, az Ariel melletti bekötőútnál megtámadott egy 19 éves katonát, akit késsel halálosan megsebesített. Minderről a Neokohn is jelentett.

Kettős terrortámadás Somronban

Rendkívüli: Merénylet az Arielbe vezető autópályán. Egy izraeli meghalt, kettő megsérült az első jelentések szerint.

A rabbival később – egyelőre ismeretlen okokből – a katonától elvett fegyverrel végzett. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a merényleteket vasárnap követte el az azóta is szabadlábon lévő tettes. Testvérét és édesapját kihallgatásra vitték a biztonságiak, hogy rájöjjenek, merre rejtőzködhet.

A 19 éves Gal Keidan a palesztin terrorista áldozata

Az izraeli hadsereg közzétette a meggyilkolt hadnagy nevét és fotóját. Közben nagy erőkkel zajlik a hajtóvadászat a palesztin elkövető ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.