Erdogan: csak médiatorzítás, hogy a török gazdaság gyenge lábakon áll

A török líra értéke két százalékot zuhant, miután a Financial Times arról írt, hogy Törökország nem lenne képes megvédeni a gazdaságát egy kiújuló pénzügyi válság esetén.

Recep Tayyip Erdogan nyilvánosan szólalt fel csütörtökön a Financial Times, valamint több másik nyugati médium ellen, amiért szerinte azok az elmúlt napokban hamis képet közvetítettek országa gazdaságáról.

Törökország: múzeumból mecsetté alakítják a Hagia Sophiát

Az épület 537-től a Bizánci Birodalom legfontosabb székesegyháza és az ortodox keresztény világ központja volt, majd 1935-ben múzeummá nyilvánították.

A brit gazdasági lap nemrég megjelent írásában azt állította, hogy Törökország rövid távú kölcsönre felvett pénzekkel próbálta megerősíteni Központi Bankjának devizatartalékát, ezért erősen feltételezhető, hogy nem lenne képes megvédeni saját gazdaságát egy kiújuló pénzügyi válság esetén.

A szakmai portál cikkének megjelenése után a török líra értéke két százalékot zuhant a dollárhoz képest.

Erdogan szerint pártja választási csalás miatt veszített Isztambulban

Az isztambuli helyhatósági választások eredményének megsemmisítését kérte a választási hatóságoktól Recep Tayyip Erdogan török elnök pártja – adta hírül pénteken a Habertürk helyi médium.

A történtek ellenére Erdogan kijelentette, hogy hazájának gazdasága „erős lábakon áll”, és kizárólag a média igyekszik pánik-hangulatot kelteni a pénzügyi piacokon. Szerinte ennek oka, hogy Törökország mindig kiáll az igazságtalansággal szemben — példaként a menekültek ügyét említette.

Oh Financial Times! Mint tudnak maguk Törökországról, ahol 4 millió menekült él? A maguk országában mennyi menekült van?

— tette fel a kérdést Erdogan.