A zsidókat és a muszlimokat vádolják a párizsi tűzért

Legalábbis egyes összeesküvés-elméletekben utazó kommentelők, akik hamar megtalálták, kiket kell felelőssé tenni a Notre Dame tetőszerkezetének kigyulladásáért.

Még égett Párizs ikonikus épülete, amikor a közösségi médiában már megosztották az első posztot, amely a Rothschild bankárcsaládot sejtette a tűz hátterében – írja a Forward. Később hiába közölte a rendőrség, hogy a renoválási munkákkal függhet össze a tűz, hiába nyilatkozta Rémy Heitz párizsi államügyész, hogy

ötven nyomozó vizsgálja, hogy miért kapott lángra a Notre-Dame székesegyház, és egyelőre semmi jele sincs szándékos gyújtogatásnak,

ez egyáltalán nem érdekelte azokat, akik a) már eleve eldöntötték, hogy valakik felelősek ezért, b) ők meg is mondják, pontosan kik. A Rothschildok nemcsak azért kerültek elő, mert évszázados antiszemita toposz, hanem azért is, mert Macron elnök korábban egy általuk tulajdonolt banknál dolgozott.

Mások a Notre Dame-ban történt tüzet összekapcsolták az elmúlt hetekben Franciaország más pontjain előfordult templomtüzekkel.

„A Notre Dame azért ég, mert a zsidók meg akarnak szabadulni a kereszténységtől” – írta valaki Twitteren.

Ugyancsak a zsidókat találta meg az a felhasználó, aki szerint „a Notre Dame & más katolikus templomok felgyújtása elképzelhetetlen lenne a Franciaországot uraló Rothschild-ügynökök bűnrészessége nélkül”. Egy „Brother Jerome” szerint azonban máshol kell keresni az elkövetőket (hiszen vannak elkövetők): „Biztos vagyok benne, hogy a tüzet muszlimok csinálták”.

„A történelmi Notre Dame katedrális túlélt két világháborút és a francia forradalmat. Megérkeznek tömegével a muszlim migránsok, és kevesebb mint öt év alatt porig ég” – posztolta egy Oliver Witherspoon, szemmel láthatóan szintén tekintet nélkül a valós tényekre.

Notre Dame: Magyarország is segít

A párizsi ügyészség baleset miatt indított nyomozást a Notre-Dame katedrálisban pusztító tűz ügyében.