Elképesztő: sárga csillaggal a kötelező védőoltás ellen

Tüntetések kezdődtek a rendkívüli állapot ellen, amit a haszid zsidók által sűrűn lakott Rockland Country területén elterjedt kanyarójárvány miatt rendeltek el múlt héten.

Március 26-án rendkívüli állapotot rendeltek el New York egy részén, ahol túlnyomó többségben a haszid zsidóság tagjai élnek. A döntés okának hátterében az a kanyarójárvány áll, ami tavaly október óta 153 esetben okozott megbetegedést — túlnyomóan a vallásos közösségen belül.

Rockland Country kerületének vezetői több másik intézkedést is bevezettek, amikkel a járvány terjedését szeretnék megállítani. Többek között megtiltották az iskolába járást azoknak a diákoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő oltásokkal.

A döntés ellen sokan tiltakozásba kezdtek. A Forward legutóbb egy olyan nőről számolt be, aki a média figyelmét magára vonva kezdett tiltakozásba. Stephanie Mahairas elmondása szerint a rendkívüli helyzet bevezetése

a vallásról szól, amivel a zsidókat pécézték ki.

A nagyobb figyelem érdekében a nő egy sárga csillagot is magára tűzött, hogy a kötelező vakcinák használata ellen tiltakozzon.

Steve Burns on Twitter: „A handful of people unhappy with Rockland County’s measles emergency order have gathered here at the Palisades Mall. Besides opposition to vaccines, they say there are civil rights issues @wcbs880 pic.twitter.com/LtMDkwR4JS / Twitter”

A handful of people unhappy with Rockland County’s measles emergency order have gathered here at the Palisades Mall. Besides opposition to vaccines, they say there are civil rights issues @wcbs880 pic.twitter.com/LtMDkwR4JS

Az orvosi védőoltások elleni tüntetések esetében nem első alkalommal került elő a nyilvánosság előtt a zsidók megbélyegzésére használt sárga csillag. 2015-ben egy másik nő szintén ezzel az eszközzel élt, hogy magára vonja a figyelmet.