Kushner olvasta a Megillát a fehér házi Purimon

Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje olvasott egy részt a Megillából a washingtoni Fehér Házban tartott purimi ünnepségen. Felesége, Ivanka Trump és az elnök közel-keleti megbízottja, Jason Greenblatt is részt vett az eseményen – írja a JTA zsidó hírügynökég.

A purimi megemlékezésen körülbelül 40 fő vett részt. Az eseményről Jason Greenblatt posztolt a Twitteren egy fotót, amelyen Jared Kushner olvas fel a Megillából. A Megilla tekercset jelent, ezek egyike Eszter könyve. Purimkor ennek felolvasását kell meghallgatni reggel és este.

„Hálás vagyok, hogy meghallgathattam a Megilla-olvasást, és köszönthettem Purim ünnepét a Fehér Házban. Nagyon büszke vagyok, hogy a csodás hazámat szolgálhatom”

– írta Greenblatt.

JavaScript is not available.

No Description

„Tökéletesen olvasott a Megillából, le voltunk nyűgözve”

– mondta Levi Shemtov rabbi, a Chabad-Lubavics mozgalom washingtoni szervezetének, az American Friends of Lubavitch-nak az alelnöke.

Kushner egyébként ortodox zsidó családban nevelkedett, így nem okozott neki gondot a héber szöveg felolvasása.

fotó: COLlive.com

Levi Shemtov elmondta, hogy szervezete George W. Bush elnöksége óta segíti megszervezni a fehér házi Purimot. Az ünnepségen Megillát olvasnak, elmesélik a purimi csoda történetét, és kóser falatokkal látják vendégül a velük ünneplőket. Politikusok mellett az ott dolgozó hivatalnokok és a személyzet zsidó tagjai is részt vesznek az eseményen.