Netanjahu Pompeonak: itt az ideje elismerni, hogy a Golán Izraelé

Benjamin Netanjahu szerint eljött az ideje, hogy Washington izraeli területnek ismerje el a Golán-fennsíkot. Az izraeli miniszterelnök ezt a Jeruzsálembe látogató Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek mondta. Közben a Fehér Ház bejelentette: Trump meghívta Netanjahut jövő hétre. 

„Épp a múlt héten mutattuk be, hogy az Irán által támogatott Hezbollah katonai bázist próbál létrehozni szíriai területen, a Golán-fennsík határában. Azt hiszem ezért is, és más okokból is itt az ideje, hogy az Egyesült Államok elismerje Izrael jelenlétét a Golánon, amely hivatalosan Izraelhez tartozik”

– monda Netanjahu Mike Pompeonak.

„Irán megsemmisítéssel fenyegeti Izraelt, ezért mi elkötelezettek vagyunk Izrael biztonsága és önvédelmi joga mellett. Büszkén állunk Izrael oldalán a gázai és az északi fenyegetésekkel szemben”

– fogalmazott az amerikai külügyminiszter.

A találkozó közben derült ki, hogy két héttel az izraeli választások előtt Donald Trump Washingtonba hívta Netanjahut. Az izraeli miniszterelnök hétfőn már indul is, hogy a két ország közös ügyeiről és a közel-keleti tervekről egyeztessenek.