Greenblatt: biztos jól megfizetik majd a terroristát

Jason Greenblatt, az Egyesült Államok közel-keleti megbízottja Twitter-üzenetében elítélte az Arielnél történt terrortámadást, amelyben egy 19 éves katona meghalt, ketten pedig súlyosan megsebesültek.

„Felháborító, de nem meglepő, hogy a Hamász és az Iszlám Dzsihád üdvözölte a támadást, és semmi kétség, hogy a Palesztin Hatóság megjutalmazza majd a terroristát a «pay for slay» [nagyjából annyit tesz: ha zsidót ölsz, fizetést kapsz, a PA minden gyilkosság után fizet a terroristák családjának — a szerk.] szabályai szerint. Imádkozom az áldozat családjáért, és gyors felépülést kívánok a sebesülteknek”

— írta Greenblatt a Twitteren.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap reggel egy palesztin támadó késsel megölt egy izraeli katonát Ariel település közelében, majd elvette a fegyverét, fejbe lőtt egy rabbit, autót rabolt, és egy másik helyszínen szintén megsebesített egy izraeli katonát.

Baklavával ünnepelték a palesztin terrortámadást

Sütit osztogatnak az utcán, petárdáznak, vagy éppen a merényletet dicsőítő videóval köszöntik szélsőséges palesztinok a mai terrortámadást.

Számos palesztin a terrortámadás hírére ünnepelni kezdett, Han Juniszban például baklavát osztogattak az utcán, de Rashida Tlaib, palesztin származású amerikai, demokrata párti kongresszusi képviselő rokonai is kivették a részüket a sütiosztásból — számolt be a The Jerusalem Post,