Baklavával ünnepelték a palesztin terrortámadást

Sütit osztogattak az utcán ünneplő palesztinok Han Juniszban, máshol petárdákkal emlékeztek meg a vasárnap reggeli terrortámadásról. A közösségi oldalakon a támadás helyszínén készült felvételekből készült dicsőítő videó terjed — írja az Israellycool. Közben nagy erőkkel zajlik a hajtóvadászat a terrorista előkerítésére.

Semmi kétség, a vasárnap reggeli, somroni terrortámadásról a világsajtó nem igazán számol be. A muszlim szervezetek nem ítélik el ezt a gyilkosságot, a jogvédő csoportok sem lépnek fel hangosan. Sportklubok sem tartanak egyperces csendet az áldozat tiszteletére — írja a cikk.

A palesztin reakciók viszont előre megjósolhatók voltak.

Han Juniszban a Hamasz színeire emlékeztető zöld sálban osztogattak baklavát a járókelőknek és az autósoknak, ahogyan ezeken a felvételeken is látszik.

وكالة شهاب للأنباء on Twitter: „توزيع الحلوى في خانيونس ابتهاجًا بـ #عملية_سلفيت pic.twitter.com/6zkCppCKDq / Twitter”

توزيع الحلوى في خانيونس ابتهاجًا بـ #عملية_سلفيت pic.twitter.com/6zkCppCKDq

Mások a terrortámadás helyszínén készült felvételeket felhasználva készítettek dicsőítő videókat az elkövető tiszteletére, amelyeket sok ezren néznek meg a közösségi oldalakon.

Ezek mellett sorra jelennek meg a palesztin nyilvánosságban a különböző videók és fotók, amelyek mind a terrortámadást magasztalják és továbbiak elkövetésére buzdítanak — derül ki az összefoglalóból.