Eurovízió: áll a bál a jegyüzérek miatt

Jegyüzérek dupla áron kezdték el árulni a belépőket az Eurovíziós Dalfesztivál májusi, tel-avivi döntőjére, ezért a verseny közvetítéséért felelős izraeli közmédia (KAN) leállíttatta az eladásokat – írja a The Jerusalem Post. Az ügyben rendőrségi nyomozás is indult.

További értesítésig szünetel a jegyek eladása a május 14-től 18-ig tartó döntőre. Az izraeli közmédia azután hozta meg a döntést, hogy rendellenességeket és hiányosságokat találtak a jegyeket értékesítő Leaan nevű cég rendszerében.

A jelek szerint a jegyüzérek, az oldal hiányosságait kihasználva jutottak belépőkhöz, amelyeket aztán két-két és félszeres áron kezdtek árulni különböző oldalakon és a Facebookon is. Az is kiderült, hogy a legjobb helyekre szóló több száz jegy, a közmédia utasításai ellenére, a médiához és a sportklubokhoz került, a nagyközönség helyett.

„Az emberek kirekesztése és a jegyeken való nyerészkedés undorító és illegális. Az nem lehetséges, hogy ezt a történelmi és örömteli eseményt, amely várhatóan világméretű ünnep lesz, bűnözők használják fel Izrael államának besározására. Megkértem a rendőrséget, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel lépjenek fel a csalókkal szemben.”

– mondta Gilad Erdan közbiztonsági miniszter

A jegyeket csütörtök este kezdték el árulni és a döntőre szóló belépők első köre szinte azonnal, néhány órán belül elfogyott. Később arról érkeztek jelentések, hogy az amúgy sem olcsó jegyeket több mint dupla áron kezdték árulni a jegyüzérek.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a legolcsóbb jegy is csaknem 90 ezer forintba kerül majd a tel-avivi döntőn.

Csillagászati jegyárak a Eurovíziós Dalfesztivál tel-avivi döntőjére

Borsos árakkal kell szembenézniük azoknak, akik személyesen akarják végigizgulni az idei Eurovíziós Dalfesztivál tel-avivi döntőjét, ugyanis még a legolcsóbb jegy is 1150 izraeli sékel, vagyis csaknem 90 ezer forint lesz a májusi fináléra.

Az Eurovíziós Dalfesztivál izraeli szóvivője egyelőre nem reagált a magas jegyárakkal kapcsolatos megkeresésre, de a dolog hátterében valószínűleg a magas izraeli megélhetési költségek, valamint az izraeli kormány és a közmédia közt kialakult vita áll. A helyi sajtó szerint a kormány nem volt hajlandó pluszpénzt biztosítani a közmédiának a dalfesztiválra, de belegyezett egy 70 millió sékeles kölcsönbe. A versennyel kapcsolatos további költségeket az izraeli közmédiának kell fedeznie a szokásos költségvetéséből.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával.

Magyarország Pápai Jocit küldi Tel Avivba

Pápai Joci nyerte A Dal című köztévés műsort, ezzel ő képviseli Magyarországot az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalversenyen.

A közelgő versenyen Magyarországot Pápai Joci képviseli majd.