Csillagászati jegyárak a Eurovíziós Dalfesztivál tel-avivi döntőjére

Borsos árakkal kell szembenézniük azoknak, akik személyesen akarják végigizgulni az idei Eurovíziós Dalfesztivál tel-avivi döntőjét, ugyanis még a legolcsóbb jegy is 1150 izraeli sékel, vagyis csaknem 90 ezer forint lesz a májusi fináléra.

A verseny közvetítéséért felelős izraeli közmédia (KAN) keddi bejelentése szerint a döntőre váltható legdrágább, VIP-jegyek ára 2000 izraeli sékel, vagyis átszámítva 155 ezer forint lesz.

Összehasonlításképpen: a tavalyi lisszaboni döntőre 35 euró és 299 euró (11 ezer-95 ezer forint) között lehetett jegyet váltani.

A tel-avivi elődöntők jegyárai 750-1250 sékel között mozognak, míg az elődöntős próbákra 350 és 1000 sékel, a döntős próbákra pedig 500 és 1250 sékel között lehet majd jegyet venni.

Az Eurovíziós Dalfesztivál izraeli szóvivője egyelőre nem reagált a magas jegyárakkal kapcsolatos megkeresésre, de a dolog hátterében valószínűleg a magas izraeli megélhetési költségek, valamint az izraeli kormány és a közmédia közt kialakult vita áll.

A helyi sajtó szerint a kormány nem volt hajlandó pluszpénzt biztosítani a közmédiának a dalfesztiválra, de belegyezett egy 70 millió sékeles kölcsönbe. A versennyel kapcsolatos további költségeket az izraeli közmédiának kell fedeznie a szokásos költségvetéséből. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdik meg a jegyek értékesítését. Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával.

Netta – TOY – Israel – Official Music Video – Eurovision 2018

Add or download the song to your own playlist: https://ESC2018.lnk.to/Eurovision2018EYSing along with the karaoke versions: https://ESC2018.lnk.to/KaraokeIDO…