Nem léphetnek fel Amerikában Izrael háborús himnuszának szerzői

Az izraeli rapperek azt állítják, hogy a dalszövegeik miatt nem kaptak amerikai vízumot.

Négy izraeli előadó kénytelen volt lemondani egy koncertet az Egyesült Államokban a héten, miután megtagadták tőlük a vízumot az egyik slágerükkel kapcsolatos kifogások miatt – jelentette a hétvégén az izraeli 12-es csatorna.

Az állítólagos vízumtilalom állítólag a Ness és Stilla rapduót, a népszerű énekes Lior Narkist és Chaim Osadont érinti.

A tervek szerint vasárnap mind a négyen egy floridai koncerten léptek volna fel, amelyet Izrael Miami főkonzulátusa szponzorált.

Ness és Stilla tavaly első helyezést ért el az izraeli slágerlistákon a „Harbu Darbu” című rapdalával, amely a Hamász október 7-i mészárlásáról és a terrorcsoport elleni háborúról szólt.

A dal szövege, amely Bella Hadidot, Dua Lipát és Mia Khalifát is kigúnyolta Izrael-ellenes nézeteik miatt, a Hamász elleni bosszúra is felszólított október 7-e után.

Narkis megerősítette a híreket, és azt mondta Instagram-követőinek, hogy „bár már itt vagyok [az Egyesült Államokban], bürokratikus okok miatt nem tarthatom meg a tervezett fellépéseket”.

„Azt ígérték, hogy megkapjuk a művészvízumot, hogy legálisan léphessünk fel; a jóváhagyás a mai napig nem érkezett meg. Sajnos kénytelenek vagyunk elhalasztani minden fellépést az Egyesült Államokban” – tette hozzá.

נס X סטילה – חרבו דרבו (Prod. By Stilla)

מילים ולחן: דור סורוקר, נסיה לוי, אנדרדוג (אוראל שמאילוב) ורוישה (רוי שני כרמל) הפקה מוזיקלית ועיבוד: דור סורוקר להאזנה לשיר בשרותי הסטרימינג https://orcd.co/charbudarbu _______________________________________ ניהול אישי וייצוג בלעדי: דור ממן להזמנת הופעות: טל אשורי R.E.L יחסי ציבור: נתנאל מויאל סוכנות ושיתופי פעולה מסחריים: סוכנות יולי 03-6963030 [email protected] ייעוץ אסטרטגי: אור נדיב ואבי פטמן _______________________________________ מילים: חבורת עכברים פאקרים יוצאים מהמחילה (לה) עושים אבו עלי יטמבלים וואלה מילה לא תהיה מחילה (לה) על מי ת’ה חושב שת’ה בא לפה צועק פלסטין בחינם??!

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a JNS-nek elmondta, hogy „minden vízumkérelmet eseti alapon bírálnak el a bevándorlási és állampolgársági törvény és más vonatkozó törvények követelményeinek megfelelően”.

„Az amerikai törvények értelmében a vízumnyilvántartások bizalmasak. Nem beszélünk az egyes vízumügyek részleteiről” – tette hozzá a tisztviselő. Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége nem reagált azonnal a JNS-nek az incidenssel kapcsolatban.

Izrael tavaly csatlakozott az amerikai vízummentességi programhoz, amely az Esta-programhoz hasonlóan lehetővé teszi izraeli állampolgárok számára, hogy 90 napra vízum nélkül utazhassanak Amerikába. Az előadóknak azonban külön vízumra van szükségük, és az amerikai kormány önkényesen megtagadhatja az engedélyt ezeknek a művészeknek a fellépésre.

Egy vagány hip-hop szám lett Izrael első számú háborús himnusza

Nesia Levy és Dor Soroker dala lett a háború legnépszerűbb slágere a zsidó államban.

A közönség imádta, a zsűri utálta: Izrael az ötödik helyen végzett az Eurovízión

Izrael a közönségszavazáson a második legmagasabb pontszámot kapta, de a zsűri szavazásán csak a 12. helyen végzett.