Izrael kizárását vizsgálják a nemzetközi labdarúgó-szövetség szakértői

A nemzetközi labdarúgó-szövetség szakértői bizottságot hív össze az ügyben, amelynek ajánlásait július 20-ig tárgyalják meg.

Gianni Infantino FIFA-elnök pénteken úgy döntött, hogy a Palesztin Labdarúgó Szövetség (PFA) Izraelnek a nemzetközi szövetségből való kizárására vonatkozó követelését nem bocsátják szavazásra a Thaiföldön megrendezendő FIFA-kongresszuson. Ehelyett a palesztin indítványt egy szakértői bizottság hatáskörébe utalják, amely július 20-ig megküldi az üggyel kapcsolatos ajánlásait a FIFA-nak.

„Mint mindenki mást, engem is sokkoltak az október 7-én Izraelben történtek”

– mondta Infantino. „Azt is látom, hogy mi történik Gázában. Imádkozom azokért az anyákért, akik elvesztették gyermekeiket, és mindenkiért, aki szenved. Egy dologért imádkozom – a békéért. Meg kell próbálnunk a labdarúgás erejét arra használni, hogy összehozzuk az embereket, hogy összehozzuk a közösségeket, hogy arra koncentráljunk és arra összpontosítsunk, ami közös bennünk, nem pedig arra, ami elválaszt minket”.”

Hozzátette: „Fontos megjegyezni, hogy a PFA három kérését a tanács meg fogja vitatni. A kérdések egyértelmű érzékenysége miatt egy szakértői bizottság fogja megvizsgálni ezeket a kérelmeket, hogy biztosítsa a FIFA elveinek betartását. A bizottság ajánlásait a tanács elé terjesztjük, de a helyzet sürgőssége miatt a tanács július 20-ig fogja megvitatni ezeket az ajánlásokat”.”

Zsidósága miatt váltották le a dél-afrikai krikettválogatott kapitányát

Egyre több dél-afrikai zsidó tervezi a kivándorlást az antiszemitizmusba süllyedő államból.

Moshe Zuarets, az Izraeli Labdarúgó Szövetség elnöke is megszólalt az ügy kapcsán. „A PFA cinikus kísérleteivel állunk szemben, amelyekkel az izraeli labdarúgásnak akarnak ártani. Azok után, hogy a háború miatt több hónapig nem rendeztek futballmérkőzéseket Izraelben, és miközben izraeli állampolgárokat még mindig fogva tartanak a Gázai övezetben, nem tisztességes, hogy erről egyáltalán tárgyalunk.

Az október 7-i szörnyű támadásban edzőket és játékosokat vesztettünk el, és azon kapom magam, hogy harcolok a jogunkért, hogy továbbra is részesei lehessünk a játéknak. Ennél nagyobb szégyen nincs is”

– mondta.

„Izraelieket mészároltak le, és az életünk pokollá változott, azon kaptuk magunkat, hogy terroristák ellen harcolunk, akik több mint 1000 embert öltek meg.

A palesztin javaslat értelmetlen. Nem kívánom egyetlen országnak sem, hogy átmenjen azon, amin mi keresztülmentünk”

– tette hozzá.

Előtte a PFA elnöke, Jibril Rajoub szólalt fel, aki a következőket mondta: „Ismét önök előtt állok, hogy tiltakozzam Izrael törvénytelen intézkedései és jogsértései ellen, beleértve az Izraeli Labdarúgó Szövetséget, amely engedélyezi a megszállt palesztin területeken található településeken működő futballklubok létezését. Az izraeli külügyminiszter személyesen fenyegetett meg azzal, hogy letartóztat, de semmi sem fog megállítani abban, hogy azt hirdessem, amiben hiszek”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Szégyen: durván diszkriminálták az izraeli női vízilabda-válogatottat

Az Izraeli Vízilabda Szövetség panaszt tett az Európai Úszószövetség döntése miatt.