Meglepő terv: Gázaiakat fegyverezne fel az izraeli védelmi miniszter

A Joáv Gallant védelmi miniszter által előterjesztett terv szerint fegyvereket kapnának azok a helyi gázaiak, akik a háború után átveszik az irányítást a Hamasz helyett.

Joáv Gallant védelmi miniszter olyan tervet terjesztett elő, amely szerint – nemzetközi felügyelet mellett – fegyvereket biztosítanának azoknak a gázaiaknak, akik „a háború utáni napon” átveszik az övezet irányítását – jelentette az Israel Hayom.

A lap szerint Gallant azt javasolja, hogy Gázában hozzanak létre „humanitárius” kerületeket, és minden ilyen kerületben hozzanak létre egy civil rendszert, amely helyi gázaiakból áll, akik átveszik az irányítást a terroristáktól.

Arra az állításra reagálva, hogy a Hamász mindenkit megöl, aki megpróbál helyette Gázát kormányozni, Gallant és a védelmi tárca azt javasolja, hogy a hatalmat átvevő gázaiakat fegyverezzék fel, hogy képesek legyenek a rendet betartatni és megvédeni magukat a Hamásztól.

Nekifeszült az izraeli védelmi miniszter Netanjahunak

Joav Gallant Netanjahut hibáztatja amiért nincs terve arra, hogy kinek akarja átadni a vezetést Gázában a háború után.

A terv szerint a gázaiaknak biztosított fegyverek izraeli felügyelet alatt lesznek, hogy elkerüljék, hogy a fegyverek a Hamász kezébe kerüljenek. Gallant úgy véli, szükséges a mérsékelt arab országok bevonása is, amelyek segítenének a Gázai övezet polgári irányításának felügyelésében.

Az Israel Hayom úgy tudja, a védelmi minisztérium tárgyalásokat folytatott az érintett országok katonai és diplomáciai vezetésével, akik elmondták, hogy előfeltétel lenne a polgári irányítás átadása a helyi gázaiaknak. A területet irányító gázaiak kiválasztása a Palesztin Hatóság hírszerzésének segítségével történne, amely azonosítani tudja azokat a gázaiakat, akik nem állnak kapcsolatban a Hamásszal.

A ENSZ statisztikái szerint 10 ezer (!) gázai civil támadt fel egy hónap alatt

A nemzetközi sóhivatal a „háborús ködöt” okolja a halott gázai civilek számának elszámolásáért.