Ben Shapiro szerint ideje lenne zsinagógát építeni a Templom-hegyre

Ben Shapiro

A konzervatív kommentátort az őszi ünnepek alatt lezavarták a Templom-hegyről, amikor ott imádkozott, ezért szerinte itt az ideje, hogy épüljön ott egy zsidó imahely. 

Ben Shapiro vezeti Amerika egyik legnépszerűbb közéleti és politikai témájú podcastjét, amelynek egy héttel ezelőtti adását Jeruzsálemből közvetítette. Shapiro az adásának az elején beszámolt róla, hogy a biztonságiak lezavarták őket a hegyről, miután észrevették, hogy imádkoznak. A kommentátor szerint itt az ideje, hogy a zsidók is szabadon gyakorolhassák a hitüket Jeruzsálem legszentebb helyén – számolt be az Arutz7.

„Sokan azt gondolják, hogy a Siratófal a judaizmus legszentebb helye. De ez nem így van, valójában a Templom-hegy a legszentebb helyünk. A Siratófal igazából azt a talpazatot tartotta, amelyen a Templom állt. Ez elég furcsa. Igazából egy támfalnál imádkozunk, hiszen a Szentély körül egy másik fal állt. Ez kicsit olyan, mintha egy parkoló körüli kerítésnél imádkoznál, amelyben van egy épület, ami nagyon fontos számodra”

– magyarázta Shapiro a hallgatóinak.

https://youtu.be/2bkX7ZdlO0I

A kommentátor kiemelte, hogy a zsidó hagyomány szerint erre a helyre hozta fel Ábrahám Izsákot, hogy feláldozza az Úrnak. Shapiro szerint a judaizmus az alapja a kereszténységnek és az iszlámnak is.

Jerzsálem politikai státuszával kapcsolatban kijelentette, hogy a várost nem szabad felosztani.

„Ma egy virágzó várost láthattok körülöttem. De ez 1966-ban nem így volt. Ekkor még a jordánok kezén volt a város, akik nem engedték a zsidóknak, hogy imádkozzanak a Siratófalnál. Mindez megváltozott a hatnapos háború után”

-mesélte Ben Shapiro.

Ben Shapiro Gets Kicked off Temple Mount

Conservative pundit Ben Shapiro of the Daily Wire was part of a group of Jewish pilgrims who got kicked off of the Temple Mount for singing Jewish songs abou…

Az ortodox zsidó kommentátor elmesélte, hogy az iszlám tanács (Waqf) biztonsági őrei lezavarták őket a Templom-hegyről , amikor észrevették, hogy imákat mormolnak.

„Teljesen abszurd, hogy nem engedik meg, hogy szabadon imádkozzunk ott. Nyilvánvaló, hogy engedni kéne a zsidóknak, hogy ezt szabadon megtehessék. A muszlimok nem elég, hogy imádkozhatnak ott, hanem még ott van nekik a Sziklamecset meg az Al-Aksza is. Szerintem elég erős érvek szólnak legalább egy zsinagóga épület felhúzása mellett, még ha ez nem is lehet a Szentély, mivel annak a helyén pont a Sziklamecset áll. Legalább egy zsinagógát építhetnénk, hogy lehessen hol imádkozni. Ha a muszlimok még egy iskolának is találtak ott helyet, akkor erre a három futballpálya nagyságú területre a zsidók is simán építhetnének egy zsinagógát”

-jelentette ki Ben Shapiro.

Feiglin a választások után egyből újjépítené a Szentélyt

Móse Feiglin a marihuána mellett a zsidó imákat is legalizálná a Templom-hegyen.