Bréking: Izrael likvidálta Jahja Szinvárt, a Hamász vezetőjét

A Neokohn szerkesztője

Egy névtelenül nyilatkozó izraeli tisztviselő az izraeli 12-es csatornának elmondta, hogy Szinvárt likvidálták.

19:16

Jiszráel Katz külügyminiszter, első izraeli tisztviselőként, a világ több tucat külügyminiszteréhez intézett üzenetében megerősítette, hogy Jahja Szinvár Hamász-vezért megölték.

Az IDF is megerősítette a hírt.

18:32

Hamász-források szerint a Gázából érkező jelek arra utalnak, hogy a csoport vezetője, Jahja Szinvár meghalt egy izraeli hadműveletben.

A Hamász részéről hivatalos kommentár még nem érkezett.

A szaúdi Asharq al-Awsat újság két meg nem nevezett Hamász-forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a terrorcsoport vezetői Gázán belül és kívül is értesültek Szinvár haláláról.

18:27

A 12-es csatorna közzétett egy rendőrségi dokumentumot, amely szerint az IDF által a megtalált holttesten elvégzett azonosítási tesztek egyike „teljes egyezést” mutatott Jahja Szinvár Hamász-vezetővel.

החדשות – N12 on X (formerly Twitter): „”התאמה מלאה”: מסמך המעבדה המשטרתית שמאשר את צילומי השיניים של סינוואר.@amit_segal pic.twitter.com/lmFkgxfOT4 / X”

„התאמה מלאה”: מסמך המעבדה המשטרתית שמאשר את צילומי השיניים של סינוואר.@amit_segal pic.twitter.com/lmFkgxfOT4

16:38
Az Izraeli Védelmi Erők vizsgálja, hogy Jahja Szinvár, a Hamász vezetője egyike volt-e annak a három terroristának, akiket a Gázai övezetben vívott harcban megöltek.

„Ebben a szakaszban a terroristák személyazonosságát nem lehet megerősíteni” – áll az IDF közleményében.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő azonban a héber nyelvű médiának azt mondta, hogy „nagy a valószínűsége” annak, hogy Szinvár halott.

Az izraeli biztonsági kabinet tagjait arról tájékoztatták, hogy Szinvár valószínűleg halott – jelentette a Reuters két, az ügyet ismerő tisztviselőre hivatkozva.

Egy névtelen izraeli tisztviselő később azt mondta a 12-es csatornának, hogy Szinvár-t likvidálták.

Remekel az elhárítás: Újabb iráni kémet fogtak Izraelben

A Petah Tikvából származó Vlagyimir Verhovszkij a rendőrség szerint 100 ezer dollárért vállalta egy izraeli tudós meggyilkolását.

 
A jelentések szerint Szinvárral szerdán izraeli tankok végeztek, amelyeket a Gáza déli részén tevékenykedő IDF-csapatok hívtak segítségül, akik három fegyveres terroristát azonosítottak egy épületben.

Amikor a katonák ezt követően átkutatták az épületet, állítólag megdöbbenve találták meg egy Szinvárra hasonlító személy holttestét. A szóban forgó személy katonai mellényt viselt, amely tele volt gránátokkal.

A holttestet még nem szállították vissza Izraelbe DNS-vizsgálatra – jelentette a helyi média.

Amerikai tisztviselők a The New York Timesnak elmondták, hogy Jeruzsálem tájékoztatta Washingtont arról, hogy Szinvár valószínűleg halott.

Cikkünket frissítjük, ha lesz fejlemény az ügyben.

Izrael titkos terve: Milyen meglepetésekkel készül Irán ellen az IDF?

A nagy hatótávolságú rakétáktól a bunkerromboló bombákig Izrael évtizedek óta milliárdokat költött speciális lőszerek kifejlesztésére.