Előkerült az eltűntnek, halottnak és Moszad-ügynöknek hitt iráni tábornok!

Eszmail Gháni látható volt az iráni állami televízióban, amint részt vesz az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) megölt parancsnokának, Abbasz Nilforoushan-nak a búcsúztatásán.

Eszmail Gháni, az iráni Iszlám Forradalmi Gárda elit Kudsz Erőinek vezetője az iráni állami televízióban szerepelt kedd reggel, amint részt vesz az IRGC megölt parancsnokának, Abbasz Nilforoushannak a temetésén Teheránban.

Nilforoushan a Hezbollah vezetőjével, Hasszan Naszrallahhal együtt halt meg egy izraeli légicsapásban a Bejrúttól délre fekvő Dahijében szeptember 27-én.

Yashar Ali 🐘 on X (formerly Twitter): „BREAKINGAfter disappearing from public view for weeks, Qods Force Commander Esmail Qaani has been spotted at a ceremony for IRGC Commander Abbas Nilforoushan. pic.twitter.com/TtEUSOsUEG / X”

BREAKINGAfter disappearing from public view for weeks, Qods Force Commander Esmail Qaani has been spotted at a ceremony for IRGC Commander Abbas Nilforoushan. pic.twitter.com/TtEUSOsUEG

A közelmúltban kérdések merültek fel Gháni sorsával kapcsolatban, miután az izraeli és arab médiában olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint megsebesülhetett vagy meghalt egy október eleji izraeli légicsapásban Libanonban.

A The New York Times által idézett három iráni tisztviselő szerint Gháni a libanoni fővárosba utazott, hogy segítsen a Hezbollahnak a parancsnoki láncot megzavaró, pusztító izraeli támadások sorozatát követően, beleértve Naszrallah célzott megölését is.

Több arab média is arról számolt be október 10-én, hogy Gháni szívrohamot kapott, miközben Iránban kihallgatták a hírszerzési kiszivárogtatásokkal kapcsolatos vizsgálat részeként.

Middle East Eye: Moszad ügynök lehet a Libanonban „eltűnt” iráni tábornok

A Sky News Arabia információi szerint Eszmail Gháni dandártábornok szívrohamot kapott a kihallgatása közben.

A Sky News Arabia iráni forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a parancsnokot az iszlám köztársaság biztonsági erői kórházba szállították.

A Gháni elleni vizsgálatot azt követően indították el, hogy felmerült a gyanú, hogy a hivatalának vezetője „egy Iránon kívül élő közvetítőn keresztül” kapcsolatban állt az izraeli hírszerzéssel

– állította a Sky News Arabia.

Október 10-én a Middle East Eye, egy brit székhelyű, katari finanszírozású médium „tíz teheráni, bejrúti és bagdadi forrásra” hivatkozva azt is állította, hogy Ghánit és társait őrizetbe vették.

Iránnak „komoly gyanúja” van arra, hogy Jeruzsálem beszivárgott az IRGC soraiba – mondta a honlapnak az egyik Irán által támogatott terrorista csoport parancsnoka, hozzátéve, hogy „jelenleg mindenki ellen vizsgálat folyik”.

Amerika és az arab államok titkos tárgyalásokat kezdeményeztek Iránnal

Izrael nélkül próbálnak tető alá hozni egy átfogó tűzszünetet.

Nem mindenki óhajt mártír lenni: A Hezbollah egyik vezetője már tűzszünetet akar

A Hezbollah helyettes vezetője, Naim Kasszem először jelezte, hogy a terrorszervezet helyesli a tűzszünet elérésére irányuló erőfeszítéseket.