Holland rendőrök tagadták meg a zsidók védelmére kiadott parancsot

Azokat a híreket követően, amelyek arról szóltak, hogy egyes holland rendőrök “ideológiai okokból” megtagadják a zsidó közösségi rendezvények védelmét, a holland rendőrfőnök közölte, hogy „belső párbeszédet kezdeményez arról, hogyan kezeljük az ilyen dilemmákat”.

A sztorit a NIW holland-zsidó hetilap szeptember 29-i beszámolója robbantotta ki, amelyben Michel Theeboom, a holland-zsidó rendőröket tömörítő Zsidó Rendőrségi Hálózat egyik vezetője elmondta, hogy 

„Néhány kolléga nem akarja megvédeni a zsidó helyszíneket vagy rendezvényeket. ‘Erkölcsi dilemmákra’ hivatkoznak, és azt látom, hogy hajlamosak engedni [ennek], ami a vég kezdete lenne. Nagyon aggódom emiatt.”

Két holland törvényhozó, Ulysse Ellian és Ingrid Michon a Szabadság és Demokrácia Néppártból október 1-jén kérdést intézett David van Weel igazságügyi és biztonsági miniszterhez, aki szintén a párt tagja, és azt kérdezték tőle, milyen intézkedéseket tett a hivatala annak érdekében, hogy „a rendőrség mindenkit megvédjen, így a holland zsidókat is”.

Muszlim biztonsági őr zaklatott egy volt izraeli túszt Amszterdamban

Durván megalázták a repülőtéren az izraeli nőt és társait.

Janny Knol holland rendőrfőnök közleményében azt írta: „A rendőröknek természetesen megvan a saját véleményük és érzelmeik. Ez így van rendjén. De ha az emberek segítségre vagy védelemre szorulnak, számíthatnak ránk. Mindig. Mi mindenkiért vagyunk. Ez a rendőri munka alapja.”

Hozzátette, hogy erről „nem lehet vita” abban a párbeszédben, amelyet megfogadta, hogy párbeszédet fog kezdeményezni a szervezeten belül.

A rendőrfőnök ugyanakkor nem tett említést arról, hogy büntetni kívánja-e azokat a rendőröket, akik nem hajlandók részt venni a zsidók védelmében.

A NIW eredeti híre sokkolta a holland zsidókat, akik már így is megdöbbentek a 2023-ban regisztrált antiszemita incidensek közel háromszorosára emelkedésétől 2022-hez képest.

Sok hollandiai zsidó úgy érzi, hogy a rendőrség túl lazán hajtja végre a zsidó állampolgárok védelmét szolgáló törvényeket.

Geert Wilders: A tömeges bevándorlás az antiszemitizmus egyik fő okozója

„Izrael támogatása a nyugati értékek szélesebb körű védelmén alapszik”. A holland Szabadságpárt elnöke a The Jerusalem Postnak adott interjút.

Történelmi: brutális mennyiségű izraeli fegyvert vesz Hollandia

Izrael fennállásának első fegyvermegállapodását írta alá Hollandiával. Mutatjuk, hogy mi van a hollandok bevásárlólistáján.