Fő a biztonság: Moszad-ügynök volt az iráni Moszad-ellenes egység vezetője

A török CNN-nek adott interjújában a volt iráni elnök azt állította, hogy az Iránon belüli Moszad-ügynökök elleni harcra létrehozott egységet egy Moszad-ügynök vezette.

Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök a török CNN csatornának adott hétfői interjújában azt állította, hogy korábban létrehoztak egy egységet az Iránon belüli Moszad-ügynökök elleni harcra – de az egység vezetője maga is Moszad-ügynök volt.

Azt is állította, hogy az egység vezetőjén kívül húsz izraeli Moszad-ügynök dolgozott vele, és ők irányították a jelentősebb hírszerzési műveleteket Iránon belül.

Ahmadinezsád szerint többek között ugyanezek a Moszad-ügynökök lopták el

az iráni atomprogramról szóló dokumentumokat, és öltek meg több iráni atomtudóst.

Azt is állította, hogy az összes ügynöknek sikerült elmenekülnie Iránból, mielőtt elfogták volna őket, és most Izraelben élnek.

Ahmadinezsád most tette ezt az állítást először, de egyelőre az Iszlám Forradalmi Gárda részéről nem erősítették meg, vagy cáfolták az állításait.

Ahmadinezsád az elmúlt években távol került a hatalomtól, többször is megpróbált újraindulni az iráni elnöki posztért, de mindig kizárták a versenyből.

A türelem győzelmet terem: Hogyan szivárogtak be az izraeli kémek a Hezbollahba?

Alapvető szemléletváltásra és a terroristák arroganciájára volt szükség ahhoz, hogy az ezekben a hetekben látott akciókat végre tudja hajtani Izrael.

Már Iránban is kitört a pánik a Libanonban felrobbanó adóvevők miatt

Már megkezdődött az Iszlám Forradalmi Gárda közép- és magas rangú tagjainak átvilágítása.