Újra felbukkant a Trump meggyilkolásával riogató iráni videó

Ismét felbukkant, és nagy „karriert” fut be az interneten az az Irán által még 2022-ben készített videó, amely Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt meggyilkolását ábrázolja. Az időzítés figyelemre méltó: öt hét múlva választásokat tartanak az Egyesült Államokban és az elmúlt kevesebb, mint három hónapban legalább két merényletkísérlet is történt Trump ellen.

Az Ali Khamenei iráni ajatollah által 2022. január 14-én közzétett videó korai figyelmeztetés Irán régóta hangoztatott céljára, hogy megtorlást hajtson végre Trump és korábbi kormányának tagjai – köztük Mike Pompeo volt külügyminiszter és John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó – ellen Kasszem Szolejmáni iráni terrorista tábornok 2020. január 3-i, amerikaiak által irányított merényletéért.

Az animáció egy amerikai zászlót ábrázoló képpel kezdődik, amely Trump Mar-a-Lago rezidenciája felett lobog a szélben a floridai West Palm Beachen, majd ráközelít a 45. elnökre, amint egy golfütőt lóbál, miközben a tanácsadók, köztük Pompeo, nézik.

Ahogy a 78 éves Trump ütni készül egy távirányítású fegyver gördül a képbe, amelyet iráni kezelők irányítanak, akik feltörték a Mar-a-Lago biztonsági rendszerét, hogy beengedjék a birtokra.

A robotrendszer – amely az ábrázoltak szerint kamerákat és célzólézereket is tartalmaz – ezután közeledik Trump és Pompeo felé, és „Minority Report” stílusban piros négyzetekkel célozza meg őket, mint a „GUN: READY és „LASER: READY” felirat jelenik meg a képernyőn.

Ekkor egy távoli helyen tartózkodó iráni különleges operátor látható, amint egy szöveges üzenetet küld: „Szolejmáni gyilkosa és az, aki a parancsot adta, meg fogja fizetni az árát”.

Az animáció ezután egy felülnézetre vált Trumpra – aki a híres piros „Make America Great Again” sapkáját viseli -, miközben egy drónnak vagy bombázónak tűnő dolog árnyéka rajzolódik ki fölötte.

Egy animált iráni különleges operátor ezután feltöri a platformot, és megnyom egy piros gombot, arra utalva, hogy ő indította el a csapást, amely kiiktatta Trumpot és Pompeót, mielőtt a képernyő feketére vált.

Az animáció ezután véget ér, miközben a képernyőn a „Bosszú végleges” felirat jelenik meg.

Jake Hanrahan on X (formerly Twitter): „Officials in #Iran have released a 3D animated video depicting the targeting of former President Donald Trump at his Mar-A-Lago golf course. This sequence is in revenge for killing IRGC General Qasem Soleimani. pic.twitter.com/2h1giUrlFx / X”

Officials in #Iran have released a 3D animated video depicting the targeting of former President Donald Trump at his Mar-A-Lago golf course. This sequence is in revenge for killing IRGC General Qasem Soleimani. pic.twitter.com/2h1giUrlFx

A riasztó videó még abban az évben megnyerte az ajatollah animációs versenyét, amely a „Trump, Mike Pompeo Szolejmáni tábornok gyilkosai elleni bosszú” címet viseli.

A videó szerdán bukkant fel újra, miután Trump kampánya nyilvánosságra hozta, hogy kedden tájékoztatta őt a Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) „valós és konkrét fenyegetésekről Irán részéről, hogy merényletet készülnek elkövetni ellene, hogy destabilizálják és káoszt szítsanak az Egyesült Államokban” – közölte Steven Cheung szóvivő.

Maga a Mar-a-Lago ugyan nem rendelkezik golfpályával, de a mintegy öt mérföldre lévő West Palm Beach-i Trump International Golf Clubot rendszeresen használja a volt elnök – és ez volt a legutóbbi, ellene elkövetett merénylet helyszíne.

Irániak ellen emeltek vádat a Trump-kampány meghackelése miatt

Az iszlamista rezsim nagyon nem szeretné, ha Donald Trump visszatérne a Fehér Házba.