Antiszemita posztok miatt került bajba a republikánus jelölt

Mark Robinson, Észak-Karolina republikánus kormányzójelöltje antiszemita és szexuálisan egyértelmű tartalmakat posztolt felnőtt honlapokon, mielőtt a politikába lépett volna – jelentette csütörtökön a CNN-re hivatkozva a jns.org.

Egy 2010-es, a fekete republikánusok által látogatott fórumon Robinson, Észak-Karolina hivatalban lévő alkormányzója a CNN jelentése szerint azt írta, hogy „fekete náci vagyok”. Két évvel később állítólag azt írta, hogy

szívesebben venné, ha Adolf Hitler vezetné a kormányt, mint az Obama-kabinet.

„Hitlert választanám bármelyikük helyett, akik most Washingtonban vannak” – írta állítólag. A CNN arról is beszámolt, hogy Robinson 2010-ben antiszemita frázisokat használt a Good Times című televíziós műsor kritikájában, amelynek társalkotója a zsidó származású Norman Lear volt, aki tavaly decemberben 101 éves korában hunyt el.

A CNN jelentése szerint az 56 éves Robinson által írt összes posztot már felnőttként, de még azelőtt írta, hogy 2019-ben belépett volna a politikába.

Trump: Ha Kamala Harrist megválasztják, Izrael a megsemmisüléssel nézhet szembe

A republikánus elnökjelölt az Izraeli-Amerikai Tanács nyitóülésén élesen bírálta a Biden-Harris kormány Izrael-politikáját és sötét jövőképet festett egy Harris vezette kormányról.

Robinson csütörtökön azt mondta a CNN-nek, hogy nem ő írta a posztokat. „Nem fogok belemenni abba, hogyan gyártotta valaki ezeket – ezeket a pikáns bulvárhazugságokat” – mondta a CNN-nek. „Ez nem én vagyok. Ezek nem az én szavaim. Ez nem jellemző rám”.

Nem sokkal azelőtt, hogy a CNN közreadta volna a sztorit, Robinson tagadta egy, a közösségi oldalán közzétett videóban tagadta, hogy ő írta volna a posztokat, és a vádakat a Clarence Thomas ellen 1991-es, az amerikai legfelsőbb bírósági jelölési meghallgatásán felhozott szexuális zaklatási vádakhoz hasonlította.

„Clarence Thomas egyszer azt mondta, hogy egy high-tech lincselés áldozata volt. Nos, úgy tűnik, Mark Robinson is az” – mondta Robinson. „De versenyben maradunk. Azért vagyunk benne, hogy megnyerjük.”

A CNN szerint Robinsont ezekhez posztokhoz több tényező is kapcsolja: azonos felhasználónév alatt jelentek meg, mégpedig olyannal, amelyet Robinson más platformokon is használt. Emellett a posztok szövegében kimutathatóak a Robinson által használt szokatlan kifejezések, a hozzá kapcsolódó e-mail címek, illetve az egyik oldalon található profiljában a neve is szerepel.

Robinson korábban más, a közösségi médiában közzétett, zsidókról, a holokausztról és Hitlerről szóló bejegyzései miatt került támadás alá.

Közleményt adott ki az FBI: Irán beavatkozott az amerikai választásokba

A Trump-stábtól ellopott információkkal próbálták segíteni a demokraták kampányát – állítja az FBI.

Egy 2014-es Facebook-bejegyzésében Robinson Hitlert idézte a faji büszkeség értékéről, és jiddis és héber kifejezéseket használt olyan bejegyzésekben, amelyekben arra utalt, hogy a zsidók kizsákmányolják a feketéket.

Az észak-karolinai kormányzójelölt egy október 12-i sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Izrael-párti, és tagadta, hogy antiszemita lenne.

„Volt néhány Facebook-bejegyzés, amelyeket rosszul fogalmaztam meg”

– mondta Robinson a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették az Izrael-szolidaritás hetét Észak-Karolinában. „Nem antiszemita, aki itt áll önök előtt” – mondta.

Az ebben a hónapban készült 10 közvélemény-kutatás szerint Robinson riválisa, Josh Stein, az állam zsidó származású főügyésze 5 és 14 százalékpont közötti előnnyel vezet. A RealClearPolitics felméréseinek átlaga szerint Stein 9,4 százalékkal vezet.

Rettegj Izrael, ha Kamala Harris lesz az amerikai elnök! 1. rész

Nem sok jót ígér Izrael szempontjából egy Harris-elnökség. Megyeri Jonatán írása.