Ezúttal egy világhírű zenekar került az Izrael-gyűlölők célkeresztjébe

A BDS mozgalom megfenyegette a Radiohead nevű popzenekart, miután egyik tagjuk Tel-Avivban lépett fel.

Jonny Greenwood gitáros a múlt héten Dudu Tassza izraeli zenésszel lépett színpadra a Barby Clubban.

Fellépésére egy nappal azután került sor, hogy Tel-Avivban tüntetéseken vettek részt, ahol az izraeli túszok szabadon bocsátását és új választásokat követeltek Izraelben.

A Jerusalem Post szerint a két művész arab szerelmes dalokat tartalmazó 2023 című albumukról játszott dalokat, amelyen más közel-keleti művészekkel működtek együtt.

A BDS mozgalom, amely arról híres, hogy nyomást gyakorol a művészekre, hogy megtagadják a fellépést Izraelben, az X/Twitteren posztolt:

„Békés, kreatív nyomásgyakorlásra szólítjuk fel a @radiohead-et, hogy meggyőzően határolódjon el ettől a bűntettekben való égbekiáltó bűnrészességtől, vagy alulról jövő intézkedésekkel kell szembenéznie”.

Amikor már Izrael sem elég befogadó a nyugati haladároknak

Páros lábbal állt bele Izraelbe a világ egyik legnagyobb meleg magazinja. Nem kellett volna. Vélemény.

A Jerusalem Post szerint Greenwood felesége Sharona Katan izraeli művésznő, aki elveszítette unokaöccsét az Izrael-Hamász háborúban.

„Részvétem az ártatlan koncertlátogatók, gyerekek és minden korosztályból származó civilek családjainak, akiket meggyilkoltak, megerőszakoltak vagy elraboltak ezekben a mészárlásokban” – tweetelte Greenwood nem sokkal az október 7-i Hamász-támadás után.

Tassza családja az 1950-es években költözött Izraelbe, az iraki antiszemitizmus elől menekülve.

Nagyapja, Daoud Al Kuwaiti és dédnagybátyja, Saleh Al Kuwaiti a modern iraki zene két legbefolyásosabb zeneszerzője volt, és zenéjük ma is népszerű az arab világban.

„Elég volt a hülyeségeidből” – rendesen helyretették az antiszemita rocksztárt

Roger Waters egy nemrég megjelent interjúban a náci Németországhoz hasonlította napjaink Izraeljét.