94 éves holokauszttúlélő tette helyre a Trumpot hitlerező Kamala Harrist

Egy holokauszttúlélő kritizálta Kamala Harrist, amiért támogatta azokat az állításokat, amelyek szerint Donald Trump volt elnök „fasiszta”, aki Adolf Hitler náci diktátorhoz hasonlít.

„Adolf Hitler megszállta Lengyelországot, amikor 9 éves voltam. Meggyilkolta a szüleimet és a családom nagy részét” – mondja a 94 éves Jerry Wartski egy pénteken közzétett videóban.

„Többet tudok Hitlerről, mint amennyit Kamala ezer életében valaha is megtudhat” 

– teszi hozzá Wartski, miközben felhajtotta az ingujját, hogy megmutassa az auschwitzi számtetoválását.

„Az, hogy azzal vádolja Trump elnököt, hogy olyan, mint Hitler, a legrosszabb dolog, amit az Egyesült Államokban töltött 75 évem alatt hallottam” – folytatja a videóban, hozzátéve, hogy Harris »bocsánatkéréssel tartozik a szüleimnek és mindenkinek, akit Hitler meggyilkolt, amiért ezt a hazugságot ismételgeti«.

Egy kamerán kívüli kérdező kérdésére, hogy miért kellene a zsidó embereknek Trumpot támogatniuk, Wartski így válaszol: „Mert ő egy mensch”.

„Hiszem, hogy Trump elnök mindenképpen jót fog tenni Izraelnek, mert minden, amit eddig tett, [annak] javára volt”

– folytatja, mondván, Trump »soha senkit nem vert át, és soha nem mutatott gyengeséget«.

x.com

No Description

Wartski, aki az Izraeli Örökség Alapítvány tiszteletbeli elnöke, akkor találkozott Trumppal, amikor a republikánus jelölt a Hamász október 7-i terrortámadásának évfordulóján a Menachem Mendel Schneerson rebbe sírjánál imádkozott a Gázában fogva tartott többi túsz szabadon bocsátásáért.

„Mindig is a zsidó nép és Izrael állam mellett állt”

– mondja a Wartski.

Harris és kampánya a héten azután támadta Trumpot, hogy a Fehér Ház volt kabinetfőnöke, a tengerészgyalogság nyugalmazott tábornoka, John Kelly azzal vádolta meg a volt elnököt, hogy az Ovális Irodában Hitlert dicsőítette.

„Arra kérem önöket, hogy hallgassák meg, és menjenek fel a netre, és hallgassák meg John Kelly-t … aki elmondta nekünk, hogy Donald Trump azt mondta, hogy: „Miért nem olyanok az én tábornokaim, mint Hitler tábornokai, mint Hitler”” – mondta az alelnök a választóknak a CNN szerdai, több millió nézőnek sugárzott városházi adásában.

„Ez egy komoly, komoly kérdés. És tudjuk, hogy ki ő. Ő csodálja a diktátorokat”

– folytatta.

Teljes holtverseny: Hét csatatér államban fog eldőlni az amerikai elnökválasztás

A hét csatatérállamban fej-fej mellett áll a verseny, még akkor is, ha egyes felmérések szerint Harris országosan előnyben van.

„Az amerikai nép megérdemli, hogy olyan elnöke legyen, aki egészséges vitákra ösztönöz, aki közvetít az oldalak között, nem fél a jó ötletektől, bárhonnan is érkezzenek, de bizonyos normákat is betart, hogy hogyan gondolkodunk a szerepről és a felelősségről, és természetesen nem hasonlítja magát egyértelműen Hitlerhez csodáló módon” – tette hozzá.

A Pennsylvania ingadozó államban szavazókkal tartott rendezvény elején Harris szintén igennel válaszolt, amikor közvetlenül megkérdezték tőle, hogy Trump „fasiszta”-e.

Kampánya a héten több mint egy tucat sajtóközleményt adott ki, amelyben tovább nyomatékosította azokat az állításokat, amelyeket Kelly a New York Timesnak és az Atlanticnak tett a Trumppal folytatott magánbeszélgetéseiről – köztük azt, amelyben az akkori vezérigazgató megjegyezte, hogy „Hitler jó dolgokat tett” azzal, hogy „újjáépítette a [német] gazdaságot”.

Az Izrael-ellenes zsidó jelölt, aki keresztbe tehet a demokraták győzelmének

A 2016-osnál is szorosabbnak ígérkező versenyben Jill Stein ismét elhozhatja a győzelmet Trumpnak.